53 la sută dintre români cred că înainte era mai bine
"Baba comunistă Lumința Gheorghiu: N-am nicio nostalgie față de trecut, dar asta nu înseamnă că prezentul mă face fericită
Peste 53 la sută dintre români declarau în urmă cu un an pentru agenția de sondare Public Affairs că ar prefera să trăiască pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Asta după ce, în urmă cu trei ani, 44 la sută dintre conaționali erau pentru reinstaurarea regimului comunist.
Unii regretă regimul trecut și acum, în 2013, crede scriitoarea și poeta Ana Blandiana. "Cred că singura explicație este legată nu de binele din perioada comunistă, de atunci, ci de răul care este acum, oamenii sunt speriați de nesiguranța zilei de maine", a explicat aceasta într-o emisiune tv.
"Tema e sensibilă și foarte disputată", afirmă Dan Lungu, sociolog. Ca să existe o opinie publică trebuie să existe și un subiect de interes, care să genereze opinii pro și contra, spune acesta. Or comunismul e un astfel de subiect, iar părerile sunt împărțite, afirmă Lungu, care este și autorul unuia dintre volumele românești de succes, "Sînt o babă comunistă".(...) (sursa:gandul.info)
|