Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2013, 09:26:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Link-ul dat nu functioneaza, da eroare.
2. Tot nu este clar.
Hai s-o luam de la capat.
Canonul zice sa nu postim sambata sau duminica, in afara de una. Care nu stim la ce se refera. Tu spui una, Florin alta si inclin sa-i dau dreptate lui.
Dar nu stiu sigur.
Si atunci cum se impaca cu postul pentru a ne impartasi duminica la Sf. Liturghie? Ca pentru asta trebuie sa postim si sambata si duminica (dupa).
Mai precis sambata sa ajunam, adica sa nu mai mancam si bem dupa ora nu stiu care.
Ca altfel stiu si eu ca nu se posteste sambata si duminca, ci numai luni, miercuri si vineri.
Dar e vorba de impartasitul de la liturghia de duminica, indiferent daca este perioada de post sau nu.
Daca este asa cum spui si nu avem voie sa postim in general sambata si duminica, atunci inseamna ca :
- ne putem duce asa la impartasit sau
- nu trebuie sa ne impartasim in fiecare duminica si postim numai cand ne impartasim.

Regula asta atunci de unde a fost scoasa? Cum se duceau oamenii la impartasit in vremurile acelea?
Si au mai fost modificate canoanele?
Inteleg ca acest canon face referire numai la postul alimentar si nu la cel trupesc?

Bine ca ni se cer zeci de chestii si canoane si nu se gaseste nimeni sa ni le explice. Fiecare face dupa cum intelege.
Asta ma deranjeaza cel mai rau in credinta. Ca nu are cine sa ne lamureasca, dar fiecare vine cu idei si cerinte.
De unde, frate le aduc?
Daca duhovnicul imi cere sa postesc sapte zile inaintea Sfintei Impartasanii in afara celor patru posturi, asta inseamna ca includ obligatoriu sambata si duminica dimineata. In rest, zilele de post sunt cele randuite.

Nu putem posti sambata si duminica in loc de miercurea si vinerea. Daca vrem sa tinem post continuu, de asemenea, nu ne opreste nimeni.
Reply With Quote