![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Este bine ca poti sa tolerezi asa cantitate de lichide,eu nici vorba;dar multumesc de idei,am sa incerc sa beau mai multe ceaiuri.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Va rog fratilor, aveti grija cu extremele astea si mai informati-va si voi, mai intrebati medici, nu faceti asa, de capul vostru. Este periculos. Si prea putine dar si prea multe lichide strica. Si compotorile alea ar fi bune in cantitati moderate. Cum spune userul de mai sus, cred ca se ajunge la a trai numai...pe WC. Yasmina - incearca sa bei lichide care iti plac si iti fac bine. Si max. 3 litri repartizati pe toata ziua. In astia 3 litri intra si o supa/ciorba si ce mai bei la micul dejun. Si mai este si apa din alimente! Deci ceaiuri de plante, sucuri naturale de fructe sau legume, apa minerala, compoturi etc. Si cu postul negru e bine de intrebat un preot si un medic. Nu toti pot sau au voie sa-l tina. Iar legat de durerea de cap ar fi bine sa-ti faci niste analize de sange, sa vezi situatia mineralelor in organism. Vorbesc foarte serios si te rog s-o iei in serios. Fa-ti un control, ca e posibil cu asa diete stricte sa ai lipsa unele lucruri (fier, magneziu, calciu etc.) si astea produc dureri de cap. La fel si lui Florin ii recomand sa verifice sangele si la ei si la copii.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Și, ca să precizez strict pentru tine, nu sîntem pe crudități 100%. Mîncăm pîine și fierturi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu se știe despre suprahidratare nimic pentru că nu există; există doar desfrănarea(neînfrânare) de a bea. Organismul uman se reglează singur și elimină surplusul de lichide prin transpirație și micțiune(urinare). Citat:
O condiție minimală pentru a nu avea probleme de rinichi este ca ei să aibă de filtrat cât mai multe lichide(bere, pepeni, apă...). |
|
|
|||
|
|||
|
Am citit acum articole legat de excesul de lichide.
Intr-adevar scrie acolo ca se intalneste la maratonisti mai ales. Ei au tendinta sa bea prea mult. Excseul de lichid in organism duce la dezechilibrarea balantei de saruri. Mai ales sodiul se pierde. Sarea (care contine sodiu) trebuie consumata in anumite lichide. Lipsa ei este si ea nefasta organismului. Duce la crampe musculare si chiar la lesin. Vara, deoarece transpiram si bem apa mai multa, trebuie avuta grija si de balanta de saruri in organism. Iar rinichii in mod normal trebuie sa aibe de "lucrat" max. 2,5 litri de lichide (inclusiv din alimente, fructe si legume).
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ei beau mult în comparație cu cei care privesc la ei cum aleargă, sau comparativ cu cei care scriu pe forum. În cadrul unei alergări de maraton, ei pierd cel puțin 4 kg din greutatea corporală, știindcă în timpul unui antrenament(depinde de intensitatea lui) un sportiv pierde 1-3 kg la cântar. Dacă am vorbi de fotbal, aș spune că ți-ai dat cu stângu-n dreptu'. |
|
|
|||
|
|||
|
Trebuie bauta si apa ,are si ea rolul ei.
|
|
|