![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred că, mai degrabă, fiecare dintre parteneri are datoria de a-și păstra credința, respectând, în numele iubirii, convingerile celuilalt. Dvs ați scris atât de frumos și pertinent argumentat, într-un mesaj anterior, că religia se cuvine a fi trăită ca liant între oameni și că suntem datori de a păstra o atitudine tolerantă față de credințele celorlalți. Dacă în relațiile cu străinii avem această datorie sfântă (de a le respecta libertatea conștiinței), cu atât mai mult (și mai ușor) suntem datori să respectăm, cu grijă și delicatețe, convingerile religioase ale celor dragi și apropiați ai noștri. Faptul de a-ți părăsi credința nu este doar "un mic sacrificiu", credința fiind tot ceea ce o persoană religioasă are mai sfânt și scump în viață. De aceea, consider că, fără a face vreun compromis în privința credinței proprii, putem continua o relație mixtă, prin bună înțelegere, toleranță, profund respect față de libertatea de conștiință a celui/ celei pe care îl/ o iubim. P. S. 1. Desigur, pot exista cazuri în care unul dintre parteneri se convertește, din convingere personală, la credința celuilalt. În aceste situații, desigur că se va ajunge ca amândoi să aibă aceeași credință și astfel orice posibilă neînțelegere va dispărea. În schimb, dacă nici unul dintre cei doi nu își dorește convertirea la credința celuilalt, consider că relația poate continua, pentru că "dragostea este binevoitoare, nu se mânie...". Dacă fiecare va ști să respecte libertatea de credință a celuilalt, atunci... unde ar mai fi obstacolul?... Pentru că, într-o iubire autentică, nu poate exista constrângere, șantaj emoțional sau concurență. P. S. Tot în Biblie scrie că "bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă". Prin urmare, este posibil ca și bărbatul să-și urmeze soția întru credință... :) Nu credeți?... :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca Last edited by laurastifter; 01.10.2013 at 00:24:10. |
|