Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
vasinec, ai idee ce ti se poate intimpla daca iti blestemi un semen, mai ales fara motiv?
|
Departe de mine gandul de a blestema. Ce-ti veni?
Citat:
a, ca fac misto de credinta voastra? pai fii si tu ironic, fii briliant, ataca-ma cerebral, nu cu misticisme de dark side. sa iti spun un secret de gradul 37 cu noua: simtul umorului este o dovada de inteligenta. Deci, dovedeste-ti inteligenta!
|
Bine briliantule (mai stiu pe unul caruia i se spune la fel). Te-am inteles. Totusi, in loc de tot felul de expresii bombastice care nu spun nimic (doar arata cat esti de "briliant"), nu ai vrea sa treci la ceva care sa aiba iz de pricepere. Pana acum mi-ai dat de inteles ca esti mai mult decat superficial si acoperi aceasta superficialitate cu expresii zornaitoare.
Dupa ce-mi arati ca poti purta o discutie asezata, limpede, putem trece si la glume. Sunt un glumet de felul meu.
Citat:
Hai sa iti zic ceva: interpreteaza momentul cu mincatul spicelor in Sabbath de catre apostoli. Nu iti este clar, ca Acela care Se defineste ca Domn al Shabbatului, prin chiar aceasta, a ridicat toate restrictiile alimentare si sabbatice pentru cei care vor veni la noua credinta?
|
Poftim. Alta dovada de superficialitate. Tu ai citit pasajele cu spicele (vezi Matei cap. 12 si Marcu cap 2)? Domnul Iisus Hristos nu a desfiintat absolut nimic. Nu era vorba de nici o restrictie alimentara. Graul era considerat ca fiind bun de mancat. Cat priveste sabatul .... vezi ca Domnul Iisus Hristos il da ca exemplu pe patriarhul David (care a pazit sabatul, fara doar si poate). Versetul cheie care lamureste toata intamplarea cu spicele este cel din Matei 12:7. "Daca ati fi stiut ce insemneaza "Mila voiesc si nu jertfe, n-ati fi osandit pe niste nevinovati". Domnul Sambetei punea mila mai presus de orice. O fi fost Sabat, dar ucenicii erau flamanzi. Iar "sambata este pentru om, nu omul pentru sambata" - o spune tot Domnul iisus Hristos, tot la intamplarea cu spicele (Marcu 2:27).
Citat:
Noi suntem Gentiles. Poporul Ales este doar Unul: Israelul. Noi si ei avem cai spirituale diferite. Nu un aparent hibrid, ridicol pe deasupra prin asbsenta bazei sale scripturale, este solutia, caci problema nu exista, ca sa necesite o solutie.
|
Gresit. Toti avem aceeasi cale. Israel a fost ales pentru a propovadui Numele lui Dumnezeu. Dar nu au facut-o ci s-au ingamfat, ca ei sunt alesii. Asa ca rolul a revenit neamurilor (noua). Vezi Romani cap. 10 si 11.
Totul are continuitate. Tu vezi niste franturi. Este mult de discutat pe tema asta.
Citat:
(Dupa cum vezi, am lasat ironiile deoparte, hai sa vorbim serios). Aminteste-ti de uriasii protestantismului: Luther, Bucer, Melanchton, Calvin, Knox, Zwingli, Spurgeon, si altii: nici unul nu a predicat ce credeti voi. Si, scuza-ma, nu se compara Miller si/sau E. W. cu oricare dintre cei sus-enumerati.
|
Este treaba fiecaruia ce a predicat. Noi avem Sfanta Scriptura. Stii ca insusi Sfantul Apostol Pavel, cand a "predicat" era verificat cu Sfanta Scriptura. Iar el, marele apostol, i-a laudat pe crestinii care faceau acest lucru. "aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si
cercetau Scripturile, in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa."(fapte 17:11). Repet.
Le vorbea cel mai mare apostol al neamurilor iar ei il verificau cu Scriptura.