Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2013, 00:35:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen...
Explicatiile in sine nu ajuta, trebuie terapie si nu sunt sigur ca psihologul e de ajuns, sunt momente in care cred ca e nevoie de asistenta psihiatrica.

Dupa cum vezi, exisa o singura persoana pe acest forum careia ii place sa invie de N ori acelasi subiect cu aceleasi argumente rasuflate, dupa principiul "daca le repet ca un papagal lumea ar putea sa creada ca sunt adevarate".

Citat:
Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.
Inteligenta in sine nu e de ajuns, unul din "inteligentii" care a fost exclus avea o acuta lipsa de maniere, problema in care a recidivat de un numar nesfarsit de ori in ciuda a nu stiu cate avertismente, ar fi putu fi el insusi pacientul sau - daca treaba asta chiar functioneaza, daca nu, sa speram ca a gasit pe altul.

Citat:
sau presupuse "erezii" ale creștinilor de alte confesiuni ("erezii" doar în virtutea faptului că pe ei nu-i considerăm ca "de-ai noștri", că altminteri, dacă ne-ar cere cineva să argumentăm teologic vreo idee în legătură cu diferențele interconfesionale... ne-am limita la veșnicul argument al autorității: "așa spunea și părintele X, că asta-i erezia timpurilor noastre"). Evident, nu doresc să cad în sofismul (sau paralogismul?) generalizărilor nejustificate!
Discutiile au fost nitelus mai sofisticate de atat, dar daca atat reusisi sa pricepi...

De ex. esti invitata noastra sa intri pe topicul unde marele disparut M.D. jubila despre faptul ca greco-catolicii au reusit sa obtina in instanta nu's ce bunuri materiale/imobiliare de la ortodocsi.

Sigur, asa, ca intre frati si desigur ca nu pot fi numiti eretici in baza unor astfel de diferente ireconciliabile, sunt mici neintelegeri de familie care in urma cu cateva secole (nu foarte multe) s-au rezolvat cu tunul dar ca si mataluta au lapsusuri si isi aduc aminte doar ce le-au facut comunistii care au incercat sa repare o nedreptate istorica, e drept ca au facut-o printr-o alta nedreptate si in stilul lor specific pentru care si ortodocsii au avut de suferit, dar asta nu scuza memoria scurta sau "adaptarile" istorice cu care isi justifica pozitia in prezent, o pozitie zic nu prea conciliabila cu ecumenismul care ni-l propun si tu il imbratisezi cu mare entuziasm.

Oricum se pare ca lapsusurile reductioniste sunt foarte la moda.

Citat:
Fenomenul nu este generalizat pe forum, ci doar îngrijorător de des repetat.
De exemplu, acum, în privința discuției acesteia (pe care, evident, nu am citit-o din lipsă de timp liber, dar și de interes), cum s-au adunat, oare, atâtea sute de postări???
Înțeleg să-și fi exprimat opiniile câteva persoane, ok, să se fi stârnit și o mică dezbatere (pe maxim 3 pagini), dar... sute și sute de mesaje?
Hehe, nu stii ce pierzi, ai putea face o licenta de doctorat in psiho din topicul asta.

Citat:
Până la urmă, aceste discuții se bazează pe vreun pericol concret? Și-a propus cineva să ne încalce libertatea, să ne controleze gândirea, să ne implanteze nu știu ce în organism sau să ne facă altceva de acest fel?
Răspuns corect: nu!
Meseria de psiholog nu e asa simpla cum crezi.
Evident ca n-ai citit topicul asta altfel n-ai manifesta aceasta dulce naivitate.

Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:26:01.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30