Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2014, 01:25:51
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Da. Exista meditatie asceta, ortodoxa. Inteaba un calugar erudit sau un pustnic. Acest lucru este mentionat si in patristica si in filocalii. Probabil ca tu ai ramas blocat pe ideea preconceputa ca termenul de meditatie este strict o practica orientala. Ei bine,... nu este asa. Vezi Isaac Sirul si filocaliile sf. Maxim Marturisitorul si Ioan Scararul.

Lepadati prejudecatile pentru a putea fi crestini!
Eu sunt blocat pe multe idei invechite, de mucava, pre sau post-concepute .
Dar tu crezi ca daca ai adaugat cuvintul "ascetica" linga "meditatie", m-ai pus in incurcatura ?
Bine ! Fa tu meditatie, dar dupa alti 10 ani sa ai pregatit un sac mare ca sa ii culegi toate roadele.

NB: dar nu stiu de ce mi-a venit in minte: nu cumva tu esti userul care acum 1-2 saptamini, sub masca unui ortodox avansat, cita din scriptura in stinga si dreapta si jignea tot asa ?
Imi este lene sa caut in urma, dar incepi sa ai un stil f. asemanator cu acela !
Poate o da bunul Dumnezeu si nu esti tu acela !
Daca tu ca ortodox esti interesat si atras de programarea neurolingvistica ... m-ai muti din nou ! Pai atunci cine este Hristos pt. tine ?
Nu cumva ai fost (mai este o zi) si la manifestarea Body, Mind end Spirit Sinergy de la Sala Palatului din Bucuresti unde sunt si surogate de ortodoxie amestecate cu draci indieni, stiintifici, pietrari si amuletisti, torsere, s.a.m.d.?

Last edited by zaharia_2009; 16.02.2014 at 01:38:03.