![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Măi omule, sabatul este o practică evreiască, ca și tăierea împrejul. Păi dacă Hristos a fost evreu, trebuie și creștinii să fie evrei ? Ce-i așa greu de înțeles ? Cînd chiar EL a spus: "Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc." Matei 5, 17. Deci EL era obligat să țină legea și prooroci, tocmai ca să împlinească toate profețiile, care tot El le-a dat, Dumnezeu fiind. Deci creștinii sărbătoresc ÎNVIEREA ! Nădejdea noastră creștinească cea mai mare, nu sabatul iudeic. Ritualurile creștine, impropriu numite astfel, ci Tainele de slujire, care sunt rugăciuni, cum și Hristos le-a săvîrșit, tot Tainele de slujire, la Cina-cea-de-taină, cînd a cerut, Hristos a cerut să fie pomenit, cînd EL nu va mai fi între noi, fizic, "aceasta să faceți spre pomenirea Mea." Luca 22, 19, dar și I Corinteni 11, 24-25. De aceea se pomenesc și morții, căci sufletul este veșnic, biblic vorbind. Dar asta e alt subiect. Deci ÎNVIEREA, nu practicile iudaice, care practici, tot de Dumnezeu sunt stabilite, dar la venirea lui Hristos, e gata ! A venit Desăvîrșirea Legii. Vedem că Hristos nu mai ține sabatul, că face minuni și vindecări în ziua sîmbetei, iritîndu-i și enervîndu-i pe evrei. Doamne ferește, omule, dacă ții sabatul te numești evreu, nu creștin. Atunci trebuie să te și tai împrejurl, să mergi la Iersulim și să-ți dai cu capul de zidul plîngerii, așteptînd zidirea templului fizic al iudeilor. Greșit. Hristos nu ne îndeamnă în mod expres să ținem sabatul, tocmai pentru că Legile Vechiului Testament sunt împlinite și desăvîrșite prin cele ale Noului, a Iubirii, a Învierii. Iar pentru că Învierea a avut loc a 3-a zi, după Scripturi de la adormire, anume Duminica, Ziua Domnului adică, creștinii țin Învierea ! Amin. Helen White a fot eretică, prin inovațiile ei, nu fi și tu ca să nu mergi în iad împreună cu ea, căci a tras cu ea și încă trage mulțime de suflete, cu cît trage mai multe cu atît i se îngreunează apăsările iadului. Oh, vai ție Eleno White, vai ție. Bucurii. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|