Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2013, 12:11:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dormarunt65 Vezi mesajul
Biblia nu mantuieste dar da invatatura care duce la mantuire. "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot să-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire" (2 Timotei 3:15). O spune Sfantul Apostol Pavel (cel mai mare apostol al neamurilor).

Sa cercetam Sfanta Scriptura. Ne fereste de inselatorii si ne da invatatura cea buna.
Si Martorii lui Iehova fac caz de scriptura dar tot n-au priceput mare lucru din ea.

Baptistii si Penticostalii la fel.

Deci nu mai faceti caz de Scriptura, trebuie si o minte sanatoasa (duhovniceste) ca sa o priceapa corect si nu cred ca te califici.
Vechi 13.11.2013, 12:37:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Mai mult, ati inceput sa imprumutati (sau mai de mult?) obiceiuri de la crestini, aveti sarbatori cu coliva & cozonaci :))
aici ai fost "rau" amice!
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 16:52:10
dormarunt65 dormarunt65 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.11.2013
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si Martorii lui Iehova fac caz de scriptura dar tot n-au priceput mare lucru din ea.

Baptistii si Penticostalii la fel.

Deci nu mai faceti caz de Scriptura, trebuie si o minte sanatoasa (duhovniceste) ca sa o priceapa corect si nu cred ca te califici.
O minte sanatoasa (duhovniceste) este o minte cautatoare de adevar si gata sa-l imbratiseze chiar daca va trebui sa renunte la tot ce a invatat pana atunci. Un exemplu, sunt Sfintii Apostoli care au preferat sa fie priviti ca niste "sectari", dar sa invete si sa faca ceea ce este adevarat.

Cand spuneti ca eu nu ma calific, la ce va referiti? Nu sunt sclipitor? Nici nu trebuie. Nu caut cu sinceritate adevarul? Aici ar fi o problema daca este asa.

P.S. Nu-i mai dati ca exemplu pe martorii lui iehova. Acestia nu au treaba cu Scriptura. Demontezi usor, cu Sfanta Scriptura, teoriile lor ciudate. Ei au treaba cu turnul de veghere. Aia este biblia lor.

Last edited by dormarunt65; 13.11.2013 at 16:54:15.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 16:55:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
O minte sanatoasa (duhovniceste) este o minte cautatoare de adevar si gata sa-l imbratiseze chiar daca va trebui sa renunte la tot ce a invatat pana atunci. Un exemplu, sunt Sfintii Apostoli care au preferat sa fie priviti ca niste "sectari", dar sa invete si sa faca ceea ce este adevarat.
N-ar mai fi fost Sfinti Apostoli daca ar fi inceput sa se inchine la zeii romani sau sa devina gnostici, corect?

Citat:
Cand spuneti ca eu nu ma calific, la ce va referiti? Nu sunt sclipitor? Nici nu trebuie. Nu caut cu sinceritate adevarul? Aici ar fi o problema daca este asa.
Deci dupa tine, esti sigur ca tu cauti cu sinceritate adevarul, pe cand iehovistii, baptistii, penticostalii si alti bibliolatri, nu?

Dar poate iti faci curaj si raspunzi si la intrebarile astea, daca zici ca esti pe felie cu Sabatul:

Citat:
Am voie sa fac 400km cu masina in sabat? Dar 10?
Pot cu masina plina? Dar goala?
Pot sa am angajati care sa lucreze in sabat sau oameni in curtea mea care sa lucreze in sabat?
Vechi 13.11.2013, 17:36:30
Banned

Implicit

Citat:
Pentru voi e mai omniprezenta decat Sf. Scriptura.
V-a zis ca Adam tinea sabatul desi nu scrie in Sf. Scriptura?
Asa vedeti si voi ca "scrie" desi nu scrie.
V-a spus ca evreii tineau Sabatul inainte de iesirea din Egipt?
Asa cititi, desi nu scrie.
etc. etc.
Haideti sa lasam vorbareala. Eu va invit la un dialog crestinesc bazat pe invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Atat si nimic mai mult.

Citat:
Serios. Citat din Scriptura unde zice cu poftele. Astept.
Sa inteleg ca nu ai voie nici sa maninci? Ca e si asta o pofta, sau doar paine uscata sa fii sigur ca nu ai pofta?
"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale, in ziua Mea cea sfanta, daca sabatul va fi desfatarea ta.." (Isaia 58:13).

Sa nu exageram. Mancatul este o desfatare (placere) lasata de Dumnezeu. Altfel, ar fi putut sa ne faca un rezervor pe care sa-l alimentam (ca la masini), fara sa simtim placerea de a manca.

Citat:
Pana la urma imi raspunzi la intrebare sau tot o dai cotita in stilul adventist?
Asta chiar ma intereseza, restul aberatiilor le-am mai auzit de la colegii tai.
Puteti da dovada de o adresare crestina?

Citat:
Crestinii nu tin nici un ritual al Vechiului Testameant.
Voi da - Sabatul.
Crestinismul nu este caracterizat de ritualuri, de nici un fel (nici VT, nici inventate). In crestinismul autentic, ritualurile au un caracter rar, ocazional, special (casatorie, botez, sfanta cina, mirungere). In rest ..... multa invatatura si traire dupa invataturile crestine.

Citat:
Mai mult, ati inceput sa imprumutati (sau mai de mult?) obiceiuri de la crestini, aveti sarbatori cu coliva & cozonaci :))
Pe asta de unde ati mai scos-o? Fac adventistii asa ceva? Nu uitati ca eu sunt adventist de ziua a saptea. Nu dau socoteala pentru ceea ce fac altii.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 17:49:01
Banned

Implicit

Citat:
N-ar mai fi fost Sfinti Apostoli daca ar fi inceput sa se inchine la zeii romani sau sa devina gnostici, corect?
Gresit. Erau considerati "sectari" chiar de ai lor (de evrei). La fel si astazi. Daca vrei sa ai o credinta pur apostolica, esti condamnat de ceilalti si numit "sectar" (pentru ca nu te inchini ca ei. Eu nu ma inchin la sfinti, la ingeri, la icoane, pentru ca nici Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la asa ceva. Totusi, sunt numit "sectar" pentru aceasta. Este corect?

Citat:
Deci dupa tine, esti sigur ca tu cauti cu sinceritate adevarul, pe cand iehovistii, baptistii, penticostalii si alti bibliolatri, nu?
Am vorbit de iehovisti, nu de baptisti sau penticostali.

P.S. va rog, din nou, incercati sa folositi un limbaj respectuos. Este problema dvs. daca imi veti asculta rugamintea sau nu.

Citat:
Dar poate iti faci curaj si raspunzi si la intrebarile astea, daca zici ca esti pe felie cu Sabatul:
Am raspuns la acele intrebari, fara una (la care raspund acum). Nu este corect sa ai angajati sau sa se lucreze in curtea ta in ziua de sambata (ziua a saptea). O spune clar porunca scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 20:04:36
Banned

Implicit

Citat:
Crestinii nu tin nici un ritual al Vechiului Testameant.
Voi da - Sabatul.
Doua greseli (in doua propozitii):
1. Sabatul zilei a saptea nu este un ritual.
2. Sabatul a fost pazit de Domnul Iisus Hristos, de Sfintii Apostoli si de primii crestini (o spun chiar istoricii ortodocsi).

Eu pazesc linistit ziua a saptea. Asa a facut Dumnezeu, asa spune porunca, asa a facut Domnul Iisus Hristos, asa a facut Maica Domnului (vedeti finalul evangheliiilor - ce s-a intamplat dupa rastignire), etc.

Ma intreb, daca pazesti o alta zi, mai poti fi la fel de linistit?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2014, 20:44:10
crystal crystal is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.02.2014
Implicit

Nu vreau sa dau dreptate nici unuia dintre voi, dar in momentul in care puteti spune ca ati citit Biblia din scoarta in scoarta, atunci va puteti da cu parerea despre un cult sau altul, sau ortodoxi, catolici, neoprotestanti sau oricare altii.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2014, 21:35:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crystal Vezi mesajul
Nu vreau sa dau dreptate nici unuia dintre voi, dar in momentul in care puteti spune ca ati citit Biblia din scoarta in scoarta, atunci va puteti da cu parerea despre un cult sau altul, sau ortodoxi, catolici, neoprotestanti sau oricare altii.

Din toti cei care au citit Biblia, poti fi sigura ca nu au ajuns toti la un consens apropo de cum trebuie inteleasa.

Pentru ca sa o citesti nu e suficient ca sa o si intelegi.
Asta ca cititul aduce neaparat si o intelegere profunda este o eronata axioma protestanta, fara suport biblic.
Vechi 15.02.2014, 21:40:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Doua greseli (in doua propozitii):
1. Sabatul zilei a saptea nu este un ritual.
2. Sabatul a fost pazit de Domnul Iisus Hristos, de Sfintii Apostoli si de primii crestini (o spun chiar istoricii ortodocsi).
Doua greseli:
1. Este o sarbatoare ritualica. Dar bine, tu ca adventist si de la EGW citire, ai binenteles o alta intelegere.
2. Iisus Hristos a fost si taiat imprejur, asta nu inseamna ca si crestinii ar trebui sa practice asta.

Citat:
Eu pazesc linistit ziua a saptea. Asa a facut Dumnezeu, asa spune porunca, asa a facut Domnul Iisus Hristos, asa a facut Maica Domnului (vedeti finalul evangheliiilor - ce s-a intamplat dupa rastignire), etc.
Tu o pazesti pe EGW, nici macar Sabatul evreiesc care a fost dat impreuna cu alte sabate si porunci din care ati ales doar ce ati avut chef sau ma rog, ce v-a spus EGW sa faceti.

Citat:
Ma intreb, daca pazesti o alta zi, mai poti fi la fel de linistit?
Nu cred ca e cazul sa "pazesti" vreo zi ca si crestin.
Iar linistea autentica vine de la Dumnezeu, nu din "pazitul" zilelor.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05