![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Mulțumesc, Mihaela-Anca, nu mă apăra pe mine, că vreau să mă mai smeresc. Apără-i ce cei neputincioși. Apără-i cu iubire mereu, ca și în postul tău, scris mai înainte. Da, bine spui, cu toții avem nevoie să fim învățați. Și trebuie să acceptăm, că mereu vor fi oameni mai înțelepți ca noi. Dacă văd că eu sunt mai înțelept ca altul, îl ajut din toată inima, cu orice pot, să se înțelepțească și el. Să mărturisim împreună pe Hristos. Cea mai mare bucurie: Hristos ! Nu trebuie să facem grupuri și "bisericuțe". Ci trebuie să vorbim cu iubire unul pentru altul. Iubirea se exprimă și în moduri mai aspre, dar rămîne iubire. Care covîrșește orice minte. Asta este Ortodoxia ! Terapie ! Vindecare ! Remediul cel mai mare ! Asta să fie și acest topic, prin milostenie cu adevărat ne vindecăm. Oricît de mică și neînsemnată milostenie facem, dar să facem și măcar pentru o clipă, și primim nespus de mult cînd nu ne așteptăm. Că mai fericit este a da, decît a lua, cum spune Sfînta Scriptură. Cînd nu vorbește cineva cu iubire, și nu iubește, atunci trebuie ajutat. Iubindu-l, iertîndu-l, dar învățîndu-l spre mîntuire, dacă știm și dacă am primit cuvînt de la Dumnezeu. Cu rugăciune ajutat. Cu însăși viața noastră, jertfită pentru el, mărturisind pe Hristos. Iar dacă nu putem să-l ajutăm, să tăcem, ca măcar să nu-l afundăm mai tare în lipsa lui de iubire, că ne afundăm împreună cu el. Avem mereu de învățat, mereu, mereu, de la oricine. Toți oamenii sunt buni, nu există oameni răi, doar oameni care nu înțeleg. Și se îmbolnăvesc, sărăcuții de ei. Dar rămîn minunați. Și Dumnezeu îi așteaptă acasă, să se pocăiască, pînă în ultimul minut al vieții lor, îi așteaptă să Îl caute, să fie înviați, în Hristos Domnul. Cum spunea sărăcuța Anita mai sus, că eu sunt luminat, ea nu știe că luminat înseamnă îndumnezeit și dacă eram îndumnezeit, nu mai eram aici pe forum, ci "în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului", tînjind după Dumnezeu Preadulcele. - Evrei 11, 38. Dar ce uită draga Anita și scumpul frățior Dalian, e că trebuie să fim lumini între oameni. Să fim lumina lumii și sarea pămîntului ! Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, silindu-mă să fiu sarea pămîntului, dar e datoria noastră a tuturor. (Matei 5, 14-16) Cred că am să mă retrag din acest topic. Vă iubesc în Domnul. Pomeniți-mă și iertați-mă. Last edited by Daniel_Ortodox; 25.02.2014 at 17:06:34. |
|