![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Această postare e integral pentru AlbertX
1. Zi-mi că tu niciodată, în nici o împrejurare nu te-ai simtit-crezut "mai cu moț" decât alții, pentru că daca nu te-ai simți superior celorlalți nu ai judeca nici tu, ceea ce mă duce la punctul... 2. Și tu judeci, exact ca și restul, muritorii de rând (Zi-mi un om care nu a judecat nicodată pe nimeni)ș Îi judecă pe cei care nu și-au declarat religia la status, îmi judeci motivele pentru care am renunțat la a îmi mai defini credința făcându-le motive puerile (astea le-am gasit așa la repezeală). 3. Sectanții și ateii în sunt indiferenți în ceea ce privește credința lor sau lipsa acesteia. Atâta timp cat sunt oameni de omenie, nu îmi baga idei și altele asemenea pe gât și nu încearcă să ma converteasca, îmi sunt prieteni. Am prieteni și cunoștiințe atât atee, cat și ortodoxe, cât și sectante și ne înțelegem foarte bine, pentru că știm șă ne respectăm unii pe alții și putem vorbi absolut orice. 4. Dacă mi-am scos religia din profilul unui forum nu înseamnă că-s "țintă" pentru nimeni. Am credința mea, așa cum e ea, mă cunosc suficient încât să știu ce vreau și de schimbat nu mă va schimba un om pentru că are idei și credințe diferite de ale mele. 5. Că Alin s-a definit ca ortodox la status nu cred că e nici treaba mea, nici a altuia. Oricum știam că e ortodox și înainte să îți scrie religia. Dar spune-ne tu de ce și-a defnit acum religia, poate tu știș eu nu știu. 6. Când vezi un caz "patologic" nu ajunge să te rogi lui Dumnezeu să-i dea sănătate și să îl ierte, ca și creștin ortodox, ai oarecum datoria să îl ajuți și tu sau să îl îndrumi spre cineva care îl poate ajuta. Dar...nu tot ce ne pare nouă patolgic chiar e patologic... 7. Nu-i chiar cum zice leonte la treaba cu folclorul în ceea ce privește ortodoxia, dar sunt destui ortodocși care merg la diferiți peoți să le facă minuni pentru bani, preoți care își umple conturile și oameni care o să fie dezamăgiți. Nu zic că nu sunt preoți cu har vindecător, dar aceia de obicei nu cer o sumă de bani pentru astaș aceia în general dacă primesc ceva știu să mulțumească frumos, iar dacă nu primesc nimic tot nu refuză omul. Oricum, vina în cea mai mare parte e a oamenilor care merg la asemenea preoți, deți are și preotul un anumit procent de vină. 8. Nu știu unde vezi mai mulți sectari și atei ACTIVI pe forum... Înregistrați or fi, nu zic nu, dar activi, majoritatea sunt ortodocși, iar o parte sunt ortodocși practicanți cu adevărat. Sau în viziunea ta oicine nu e de acord cu ideile și părerile tale sau poate chiar a unor Sfinți (să nu uitam, în ortodoxie nu avem oameni infailibili, fie ei chiar și Sfinți) e automat sectar sau ateu? Încă sunt oameni chiar și aici pe forum care cred că Pământul e plat, dar nimeni nu cred ca îi fac neortodocși din cauza asta. 9. Nu e o rușine sa îți declari credința, dar ști, se întâmpla să fie oameni pe forum care se iau de credința ta sau de lipsa acesteia. Ba că dintre cei declarați ortodocși unii nu sunt ortodocși, ci atei sau ectanți, ba că ateii vor să alfabetizeze științific forumul (parerea chiar a ta), ba că sectarii umblă după oameni pe care să-i convertească. Așa că de ce să îți mai eclari credința? Sau nu se poate vorbi cu cinevacare nu și-a declarat credința? PS: Dacă în vreun fel acest mesaj ți se pare jignitor, scuză-mă, nu asta mi-a fost intenția, si nici să te supăr, dar așa cum ai tu păreri, așa am și eu, și avem amândoi dreptul să ni le expunem.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|