![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt, din aceste intamplari si din toata controversa de pe acest forum, impresia mea este ca mare parte din aceste probleme in care stiinta pare ca contrazice Biblia sunt cauzate de faptul ca Biserica, oamenii care slujesc in ea, preotii insisi, nu sunt in acelasi timp atrasi si de stiinta, adica sa faca in mod efectiv cercetari, masuratori, experimente. Stiu ca suna ciudat, dar asta este doar din perspectiva a ceea ce fac astazi preotii (adica NUMAI se roaga). In trecut anumiti calugari se mai preocupau si de stiinta. Preotii deloc, de ce oare? Au atata timp la dispozitie, nu cred ca nu sunt curiosi, dar ceva se intampla. Stiu ca sunt si fizicieni printre calugari. Oare ce ii opreste sa cerceteze, sa masoare, sa gandeasca, sa incerce sa explice si altora? Imi place sa repet ceea ce am spus acum cateva zile: cunoasterea dobandita cu credinta in Dumnezeu si in rugaciune este de mare folos. Acesti oameni care se roaga toata ziua, daca ar face si stiinta, ar fi de mare folos si lor si altora pentru ca ar explica si celorlalti din frumusetea creatiei. Poate nu e prea tarziu. |
|