Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2014, 09:47:33
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sunt 2 pacate pe care preotul le poate face:
1. Pacate personale - astea le lasi in grija lui Dumnezeu.
2. Abatere de la legea lui Dumnezeu. Aici ai obligatia sa stii despre ce este vorba si sa treci prin filtrul gandirii ce se intampla.
Adica sa stii mai bine ca preotii si sa faci dupa capul tau, dupa cum iti dicteaza tie ratiunea.
Dupa parerea ta, pana la urma nu trebuie sa asculti ce iti spune Biserica ci sa le judeci tu ca le stii mai bine.

Crezi ca judecata si aprecierea mea sunt mai ascutite decat ale preotului?
Dupa tine, fiecare ortodox ar trebui sa fie un "papa infailibil"?

Nu ar fi mai bine sa fim supusi si ascultatori Bisericii si preotilor ei?
Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Daca arhiererul tau iti zice sa schimbi invatatura Bisericii, ca o oaie "nejudecatoare" cum esti atunci ce faci, faci ce zice arhiereul?
Atunci trebuie sa te intrebi: "nu cumva vreun arhicon imi sopteste ca arhiereul schimba invatatura Bisericii?".

Poate ca eu nu stiu cu adevarat invatatura Bisericii si ceea ce eu consider a fi invatatura Bisericii e doar "superstitia babelor care m-au invatat pe mine". Sau poate e doar "invatatura mea". Sau e "doar atat cat am reusit eu sa pricep".

Nu crezi ca imi ceri sa am mai multa incredere in mine decat in Biserica si arhiereii Ei?

Last edited by Dalian; 18.09.2014 at 09:50:30.
Reply With Quote