![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident ca nu va desfiinta Biserica Ortodoxa. O va aduce probabil la acelasi rang cu celelalte culte existente, in cel mai rau caz, cu toate ca nici de asta nu sunt sigur. S-a intamplat chiar ca intr-o vara, de 15 August, sa ma aflu in Germania. Toate magazinele , hipermarketurile si magazinele mai mari erau inchise, pentru ca era sarbatoare nationala si din cate stiu doar religia catolica mai are aceasta sarbatoare. Pe cand la noi chestia asta ar fi iscat macar atentia lu` remus cernea, vesnicul luptator crescut in casa, impotriva religiei. Asa ca nu imi fac mari probleme cu incompatibilitate dintre cultul de care apartine Iohanis si religia majoritara din tara noastra. Oricum, mai rau decat faptul ca s-a scos religia din scoli, nu vad ce ar mai putea fi. Sa impoziteze biserica? Asta nu mi se pare un lucru atat de abominabil. Dar, iarasi nu cred ca se va intampla, pentru ca tot in Germania cultele religioase predominante ( biserica catolica si protestanta) sunt scutite de impozite si taxe si primesc si diferite fonduri de la stat. Doar noi suntem mai cu mot si ne punem poze cu pancarte pe facebook cu impozitarea BOR-ului , ca asa ne place noua, sa fim mai hipsteri. http://www.spiegel.de/international/...-700513-2.html Last edited by i.razvan; 03.11.2014 at 15:01:24. |
|