![]() |
![]() |
|
#27
|
||||
|
||||
![]()
Doua salate hranitoare si usoare in acelasi timp fara maioneze si alte dresinguri grele.
1.Salata de ton cu fasole -o conserva de fasole rosie boabe(sa nu contina BHA si neaparat rosie sau neagra fasolea deoarece alimentele colorate au fitonutrienti care ajuta in lupta cu bolile si imbatrinirea). -1 conserva de ton in ulei -1 jum.de ceapa rosie taiata semilunar sau/si ceapa verde -2 castraveciori acri,taiati cuburi si scursi de zeama -masline de care preferati si cate preferati-eu sunt un fan si imi plac mai multe si de toate culorile,insa prefer la gust kalamata(mov,grecia)si castelvetrano(verde crud,spania) -optional un ardei rosu copt,maruntit -un praf de sare,piper,eventual ardei iute uscat -zeama de la 1 lamaie -un strop de ulei sau fara(daca pestele este conservat deja in ulei). Pregatirea dureaza foarte putin,doar ce se scurge si spala bine fasolea boabe,apoi se scurge iar pt a nu lasa salata apoasa. Se scurge conserva de peste iar ceapa si celelalte se toaca si se amesteca impreuna in bol cu toate condimentele. Se poate servi pe un pat de salata verde,frunze de spanac crude sau arugula. 2.Salata Nicoise O alta salata europeana excelenta si mult mai sanatoasa decat clasicul si traditionalul mujdei cu peste prajit romanesc,care cade atat de greu. -1 fileu de peste (pt o portie de salata este nevoie de 350 gr.peste) somon sau ton Ahi *; care fie se prepara pe gratar fie la Teflon,somonul mai mult ca timp de preparare iar tonul ahi foarte putin,2 min pe fiecare parte. -foi de salata verde si spanac -2 fire ceapa verde -1 cartof mai mare fiert sau 2 medii -200 gr de fasole verde fiarta sau direct din conserva dar scursa bine -un praf de sare,piper -zeama de la o lamaie -un strop de ulei -un ou fiert taiat felii-NUMAI PT PERIOADELE DINTRE POSTURI CA ASA CERE RETETA ORIGINALA -o rosie sau 3-4 din acelea mici Se aseaza pe platou un pat de salata,iar pe margini se face un cuib din cartofi,un cuib din fasole verde,unul din rosii si unul din oua.Se presara ceapa tocata marunt iar deasupra salatei se aseaza pestele feliat.La urma,sarea si celelalte condiment si gata. *se poate folosi absolut orice peste fript va place
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 23.11.2014 at 20:54:38. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|