Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2015, 20:48:01
vasilescu65 vasilescu65 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Scriptura e a Domnului, "Sola" e a domnului Luther.

Poti sa faci diferenta?
Hai sa te scap de o problema. "Sola Scriptura" este o denimire lumeasca data unui principiu lansat de Insusi Hristos si sfintii apostoli. Ca sa nu te mai impiedici de o simpla denumire, hai sa-i spunem "principiul " este scris".

Citat:
Deci daca eu scriu o carte in care ma recomand drept Apostol, tu o iei automat de buna?
Interesant.
Normal ca o iau de buna si sun imediat la salvare (la un echipaj cu camasi de forta).

Nu-i frumos sa faci o paralela (nici macar imaginara) intre tine/ o scriere a ta si o scriere din Sfanta Scriptura. Scriptura este credibila, in totalitate (cel putin pentru mine). Daca la inceputul unei epistole, din Scriptura, scrie ceva de genul "Pavel .... catre biserica din Corint ..." am toata convingerea ca acea epistola a fost scrisa de apostolul Pavel.

Citat:
2. Cum justifici autoritatea Noului Testament?
Pot sa spun cum justific autoritatea intregii Scripturi. Prin vietile schimbate, in bine, (uneori inimaginabil de radical), a celor ce se incred in cuvintele acestei Carti. Am exemple vii destule.

Citat:
Probabil ai vrut sa spui ceva inteligent dar te-ai impiedicat in cuvinte.
Reformuleaza.

Multumesc pentru corectie. Am pus un "nu" in plus. Reformulez.

Intepenirea in dogme (mai ales cand sunt rodul a ceea ce-ti spun altii) este sursa ratacirilor sau a plafonarilor.
Reply With Quote