Citat:
În prealabil postat de fallen
Sunt atat de suparata  ....
Mi-a dat parintele dezlegare, a zis ca nutrebuie sa tin post acum, ca nu e bine pt copil. Insa asta mi-a fost spre sminteala  ...
Langa noi s-a deschis pizzerie, dupa cateva saptamani de lucrari ( santier,'mizerie, galagie, etc) si am zis cand se deschide sa iau si io o pizza pt acasa, sa ii duc si lui, ca noua ne-a adus in prima zi cand a inchiriat patronul si am vazut ca e buna...si nici preturile nu-s exagerate, 15-20 lei...si mai ales ca in timpul saptamanii ajungem amandoi tarziu acasa si nu e timp de gatit ...acu' de un' sa stiu ca taman ieri scapa el mai devreme si merge la cumparaturi...si sa vezi scandal, ca de ce am dat atatia bani, ca de ce nu l-am intrebat, ca de-aia suntem un cuplu, sa ne consultam si sa luam decizii impreuna....( nu era vb ca pizza nu era de post, ci ca a costat prea mult, si aici probabil cei mai multi o sa-i dati dreptate, ca doar is oameni care n-au ce manca, si io arunc cu banii pe fereastra.,.)...ca lasa ca o sa raman io fara bani...si asa e, are dreptate, o sa gust si amarul asta, cand oi avea 600 de lei + 200 alocatia, si copil de crescut, si cheltuielile casei mai mari la noua locuinta, vine intretinerea 2-3 sute de lei, nu 50-60 ca aici, si atunci o sa intru automat si la " post" si la regim...cu toate ca s-ar putea sa fie mai ieftin sa alaptez ( si mai sanatos) decat sa-i cumpar laptele, ca nu mi-l da nimeni gratis si nici nu e ieftin laptele pt sugari, si nici nu le dai cel mai ieftin lapte de la supermarket, cum probabil crede el si poate si unii dintre voi, si apoi de la cateva luni ii treci pe ciorba de cartofi...
Insa una peste alta viziunea lui e in spiritul postului, in sensul ca alocarea unui anume buget de criza e o idee buna...acum daca ai 5 lei si iti cumperi salam sau ridichi, tot cumpatare se cheama, pe cand daca ai 10 lei si iti cumperi bomboane si biscuiti...nu mai conteaza ca-s de post ( vegetariene), ca tot exces se cheama...nu ???
Iar mie sa-mi fie invatatura de minte, ca n-am primit dezlegare ca sa arunc banii pe pizza si pe dulciuri, in loc sa iau mancare sanatoasa, sa gatesc ( dac-as avea si timp si n-ar fi atat de epuizant...), si sa mai pun si deoparte pt vremurile grele ce va sa vina...dar cred ca am patimit si am suferit destul pt greseala asta, acum cred ( sper) ca nu e cazul sa mai sufere si copilul, dar uite a se intampla de multe ori ca Dumnezeu te iarta mai repede decat o fac oamenii, semenii tai; El iti da atat cat stie ca poti sa duci, pecand ceilalti trag pe tine pana te epuizeaza si numai esti bun de nimic, dai rateuri si tre' sa te inlocuiasca...chiar citeam mai devreme un articol care zicea ca Dumnezeu ne-a dat libertate, si daca facem un copil tre sa avem asta in vedere, ca nu e proprietatea noastra, nu l-am facut noi singuri, si sunt intru totul de acord, nsa din pacate nu intele de ce ne-a facut Dumnezeu atat de neputinciosi incat sa depindem de altii ( parinti, familie, stapani) care ne anuleaza astfel libertatea...
|
Nu depindem de nimeni,suntem liberi.
Toata chestia cu parinti,familie,stapani-patroni este o iluzie;eu am o sefa foarte severa(putin spus) este chiar nedreapta si rea si tot nu imi este frica de ea,mereu ma intaresc cu idea ca nimeni nu are asemenea putere asupra mea dintre oameni;trebuie sa ne fie frica de alte lucruri,cum ar fi Judecata,esecul mantuirii,moartea pe timp de pacat...
De oameni ne este frica dar de incalcarea poruncilor lui Dumnezeu ne este frica?
sau ne este frica doar pt ca oamenii sunt prezenti cu noi in lumea asta dar pe Dumnezeu nu-L vedem si atunci e ok...?? posibil
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|