![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu ne place unul, gasim noi o metoda sa-l discreditam. Poate a scris candva ceva care nu e bun. Poate o facut ceva candva. Cand era copil o tras de matza coada vecinului. A spart un geam. Nu a jucat cand am cantat noi. N-a cantat cand am avut noi chef de jucat. etc. O infinitate de optiuni. Orice doar sa nu imi asum consecintele unei afirmatii a mele, sa ma fac de ridicol afirmand ca da, din convingerile mele deriva ideea ca dacii, desi la fel de idolatri (inclusiv jertfe umane, ca aztecii), au fost vrednici de mantuire, japonezii, chinezii, un intreg continent de amerindieni, etc. nu. Ca Dumnezeu da, poate sa refuze mantuirea unui chinez care a murit pentru El, doar pentru ca n-a avut acte de botez ortodox. Ca da, mai degraba mantuieste un curvar, un betiv, unul care a dat pe la biserica doar pe la Pasti si nici atunci mereu, care n-a stiut ce inseamna Evanghelie, iertare, iubire etc. doar asa..pentru rugaciunile preotului si o mana de coliva si cateva sticle de vin dar a avut certificat de botez ortodox decat unul care a fost poate un om vertifical si cea mai mare "vina" a lui a fost ca n-a auzit de Hristos. Chestiile astea denota oameni singuratici, certati cu cei din jur, izolati de ei prin multe alte probleme si defecte de caracter, privati de compasiune, dar care si-au gasit refugiul facand pe teologii "puri in credinta" pe Internet, predicand de fapt un Dumnezeu uracios, nedrept si nemilos, dupa chipul si asemanarea sufletului lor.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 25.03.2015 at 22:03:05. |
|