Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2015, 10:00:33
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Unui diabetic nu-i vei da dulciuri, ci ceva potrivit bolii sale, căci tu din dragostea ta față de el ai putea să-i faci mai mult rău decât bine, dându-i dulciuri. Însă, dacă vei ține cont de boala sa, atunci faci dragoste cu discernământ.

Ținând cont că ești mămică, sper să-ți fie de folos cuvântul Cuv. Paisie: http://acvila30.ro/cuviosul-paisie-a...-a-parintilor/

Multumesc. Nu stiam ca s-a scris pe tema asta. Sunt in total acord. Interesant e ca am citit despre acelasi subiect, aceleasi lucruri, doar scrise intr-o alta forma in carti de psihologie. Citind, chiar m-am gandit, de aveam textul acum cativa ani buni, i-l dadeam si alor mei sa-l citeasca. De cand eram mica, mama imi rezolva problemele (inclusiv cele care le aveam cu prietenii si prietenele de la bloc - certuri intre copii si lucruri de genul; la scoala, la fel; foarte greu si foarte trziu am reusit sa imi rezolv problemele singggura, iar asta am reusit s-o fac doar nespunandu-i mamei ce s-a mai intamplat, cine ce, cum, cu cine m-am certat etc. Lucru care a dus la mama fiind suparata ca nu mai vorbesc cu ea; apoi scandal cu incercare de santaj emotional cand m-am mutat in chirie cu sotul (ca de ce nu stam cu ei etc.). Foarte interesant e ca acum ma inteleg de 10 ori mai bine cu ai mei ecat o facea cand stateam in casa lor; le spun cu mai mare dragul ce si cum s-a mai intamplat in viata mea. Si acum se baga si s-ar baga, asta-i clar; doar ca acum nu le mai permit sa se bage decat can si unde sunt ok ca ei sa se bage. Si ne e foarte bine tuturor asa.
Eu sper din tot sufletul sa fi invatat ceva din toata asta, precum si din scrierea care tocmai am citit-o si sa ajung sa ma comport in consecinta.

ps: multumesc si pentru explicatia termenului de dragoste cu discernamant. (din pacate chiar exemplul cu diabeticul mi-a amintit de un caz foarte urat, de o mama care nu il tine pe copill ei diabetic pe regim special; si din pacate starea copilului degenereaza pe zi ce trece, insa femeia pare ca nici nu observa. Raspunsul ei la intrebarea de ce nu ii da copilului mancare de regim este ca "copilul nu refuza dulciurile." Asta e ori dezinformare/neinformare ori nepasare, cred)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.

Last edited by Corinusha; 21.08.2015 at 10:04:28.
Reply With Quote