![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dr. Michael S. Heiser demonstrează că știința oficială modernă nu este compatibilă cu informația despre Creație așa cum este prezentată în Biblie.
https://www.youtube.com/watch?v=4gnseYkVUkY începînd cu 27:46 pînă la 45:47 (nu e nevoie să vedeți tot clipul, nu vă blocați de titlul ales) De pe Wikipedia: He received an MA in Ancient History from the University of Pennsylvania, and an MA and PhD in the Hebrew Bible and Semitic Languages from the University of Wisconsin–Madison. Sfîntul Vasile cel Mare a fost pentru înțelegerea în literă a Scripturilor și acest lucru este foarte important, deoarece astăzi majoritatea creștinilor încearcă explicații din cele mai fabuloase care să împace creaționismul biblic cu ideile nedemonstrat și probabil nedemostrabile presupuse de oamenii de știință. Sfîntul Vasile nu a fost de acord cu înțelegerea metaforică a celor relatate în cartea Facerii și în toată Biblia, fiindcă subliniază atît de clar: ”Eu, când aud că Scriptura zice iarbă, înțeleg iarbă, când aud plantă, pește, fiară, dobitoc, pe toate le înțeleg creadă cum sunt spuse. Nu mă rușinez de Evanghelie.”