![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu stiu de unde au ajuns unii la diagnostice din astea, cum ca fata este bolnava mintal.
Intre o boala mintala si una sufleteasca este o diferenta. Ori eu cred ca ea are probleme sufletesti. Daca in 3 ani de cand a fost deschis acest topic nimeni n-a stiut s-o sfatuiasca si s-o ajute, ci doar s-o critice pe forum deschis, mi se pare oribil. Prima greseala a fost ca nu a fost orientata profesional la varsta potrivita. Este singurul copil la parinti? Ei au vreo scoala, vreo pregatire? In al doilea rand faptul ca nimeni (rude mai cu scoala, cunostinte, etc.) nu s-au gasit s-o orienteze putin. In tara functioneaza multe cu pile. Chiar nu s-a gasit cineva si pentru ea? Si la institutia aia care se ocupa in tara de someri si pregatire profesionala? N-au gasit nimic pentru ea? Da, spun si eu ca nu (numai) cu bani trebuie ajutata. Numai cine nu a trecut prin astfel de situatii nu stie cum este sa fii lasat singur, de izbeliste intr-o astfel de situatie. Fiecare vine cu idei ca profesia aia nu e buna, ca ailalta e platita nu stiu cum. Este problema generala a oamenilor: judecat, criticat, lasat singur si de izbeliste. Ce bine e ca mie mi-e bine. De restul nu ma intereseaza. Si sa vin pe forum sa scriu asa despre o ruda de-a mea in loc sa fac ceva s-o ajut, mi se pare oribil. Da, o avea femeia probleme si o fi si gresit. Dar nu este numai vina ei ca a ajuns asa. Acum e mai bine s-o lase toata familia de izbeliste? Nu stiu ce scoala are Yasmina si de ce s-a dus in alta tara si cum se descurca acolo. Cred ca nu ii este usor. Si cred ca de fapt are si ea insasi probleme. Daca ii era mai bine, o lua pe verisoara ei la ea si o angaja undeva, sau venea in tara si vedea exact situatia si ajuta si parinti si verisoara. Era bine sa fi facut la vremea aceea un curs. Sa fi discutat cineva cu ea, cu cartile pe masa: uite fata, ce ti-ar place sa inveti sa faci, sa lucrezi? Uite meseriile sunt astea si iti trebuie scoala asta pentru ele. Ai fi buna pentru asta sau asta. Dar numai critica si dat cu ea de pamant si nimic nu e bun? Chiar vanzatoare sa fi invatat. Am inteles ca in tara se cauta mereu vanzatoare, ca se deschid magazine intr-una. N-a facut macar un curs de PC!!! De ce? Ce rau i-ar fi facut? Trebuie sa fie cineva si in tara care sa se ocupe cu orientare profesionala. Dumnezeule, ca nu e in codru acolo! Indiferent de varsta. Dar trece timpul si in detrimentul ei. Orice poate sa invete si acum. Si o sa-si revina si sufleteste. Altfel chiar ajunge bolnava mintal. Faceti ceva pentru ea!
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 01.04.2016 at 12:29:43. |
|