Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2016, 11:29:00
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
Dragă Tobias,

Postul la păcate se însoțește de post la bucate și la băuturi inclusiv la apă pentru ca să-ți fie mai ușor să nu păcătuiești.

Dacă postul negru este mai îndelungat, atunci poți să mănînci anafură cîteva bucățele dimineața sau seara sau la amiaz și să bei apă sfințită cîteva guri...
Oare cat de indelungat a fost postul "negru" pe care l-ai facut tu cu astfel de... concesii si de la cine ai avut dezlegare? De la ego?

Eu banuiam ca intr-un post negru este "dezlegare" numai la impartasire cu trupul si sangele lui Hristos.
Oare ce se cuvine în post a face binele sau a face răul? Dar în Sabat sau în sfînta Duminică ce se cuvine a face binele sau răul?

Ei bine iată că Iisus Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu este Domn și al postului și al Sabatului și al sfintei Duminici!

Așa că dacă tu reușești să ții post negru îndelungat fără să bei apă și fără să mînci pîine decît te împărtășești cu sîngele și trupul Domnului atunci cred că faci bine, poate chiar mai bine ca mine.

Eu trebuie să recunosc că nu sunt în stare să țin post negru fără apă sfințită și fără anafură nici dacă țin abea 2-3 zile și pentru asta nu am vreo dezlegare pentru că eu cred că fac bine... de la Dumnezeu.

Cred de asemenea că nu eu postesc fiindcă nici nu aș fi în stare ci Domnul care este în mine postește cu adevărat și eu doar mă împărtășesc de postul pe care El îl ține... la păcate și la bucate.

Oare tu crezi că apa sfințită și anafura nu fac parte din Dumnezeu?

Așa că nu la Dumnezeu se ține post ci la păcăt!

Last edited by Trimisul; 13.07.2016 at 11:31:52.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12