Postul negru - fiziologia postului negru

Postul negru - fiziologia postului negru Mareste imaginea.

In timpul postului corpul incepe sa se hraneasca din depozitele de grasimi sau resurse acumulate pana atunci. Rezerva de glicogen a ficatului si alte substante nutritive prezente in sange sunt imediat folosite. Corpul nu mai este hranit, asa ca se va hrani singur astfel incat el isi va calcula cu grija nevoile instinctual, folosind un minim de resurse la maxim de eficacitate. Cel ce posteste devine mai calculat mai atent mai armonios, nu se risipeste in lucruri fara sens.

Astfel ca prin rezonanta capata o ordine interioara pe care o manifesta si in mod exterior si chiar o interiorizare marita. Acestea pot fi observate chiar din primele 2-3 zile de post. Inainte corpul era hranit in functie de poftele exterioare, hipnoza (diferite reclame), idei preconcepute (invitatii la mese), obisnuinte sau alte atitudini mentale dezechilibrandu-se asfel. Acum, in timpul postului corpul tinde sa se reorganizeze regenerandu-se, hranindu-se singur reducand la maxim pierderile de energie. De aceea exista nenumarate cazuri cand prin post, cum a fost mentionat si mai sus se pot vindeca boli precum diabet si chiar cancere sau alte maladii grave.

- Experientele stiintifice bogate ne arata ca corpul, acum (in post) foloseste tesuturile si substantele care altfel in celule constituie un agent morbid de stingherire cum ar fi: tumefierile patologice, depunerile de substante straine, tot ceea ce este putred si slab. Substantele toxice sunt raspandite in sange si eliminate prin ficat, rinichi si tub digestiv. De aceea daca intrerupem postul purificator prea devreme acestea revin la loc.

- Partea morbida dispare iar substantele toxice ca iodul, mercurul, creozotul se simt pe limba in timpul postului tocmai pentru ca ele tind astfel sa iasa. Este bine de aceea sa se curete limba dimineata si sa se bea multa apa pura.

- Fenomenele de purificare sunt insotite cateodata de fenomene neplacute ca ameteli, dureri de cap, stari de sfarseala, batai de inima, tendinta de voma. Aceste fenomene dispar insa in timp si pe masura cresterii substantelor alcaline in corp. Se va bea apa minerala cu continut alcalin.

- Celulele devin mai mici, temperatura corpului scade cu 0,5 - 1 grade Celsius. Metabolismul scade, oxidarile se reduc deci si procesul de imbatranire, aparand chiar fenomenul invers. Scad si eliminarile dioxidului de carbon.

- Muschii au un procent scazut de oxigen si fosfor. Devin insa mai bogati in calciu. Glucoza din sange scade.

- Toate portile de evacuare ale organismului sunt folosite din plin astfel ca resturile rezultate din arderea grasimilor si hidratilor de carbon ies si prin plamani.

- Transpiratia evacuata prin piele raspandeste un miros urat tocmai datorita eliminarii toxinelor din corp.

- Numarul batailor inimii scade de la 80 la 50 batai pe minut. In schimb la inimile slabe bataile pot creste.

- Tensiunea arteriala scade iar la hipotensivi creste, tocmai pentru ca postul are o actiune echilibranta.

- Circulatia sanguina si limfatica decurge mult mai usor. O importanta deosebita pentru cei bolnavi de inima sau boli ale vaselor de sange.

- "Interesant este ca in urma vigurozitatii nervilor si a irigarii mai bune a muschilor capacitatea de munca creste in cursul postului dar dupa primele 14 zile."

Doctor Benedict

- Aciditatea generala si a sucului gastric scade.

- Ficatul, dupa epuizarea glicogenului arde grasimile tinandu-le necontenit la discretia organismului, in ciuda postului si a activitatii intense ele pot creste in volum. Eliminarea bilei scade. Vezica biliara se contracta puternic eliminand nisipul si pietrele biliare.

- Vasele sanguine din interiorul oaselor se largesc.

- Datorita purificarii intense, corpul devine mult mai expus la substantele toxice exterioare fiind hipersensibilizat dobandind chiar capacitati senzoriale inalte.

Pentru purificare este suficient 10-15 zile de post insotit de consum de lichide (in functie si de vitalul persoanei) dar pentru tratarea unor maladii grave cum ar fi cancerul, postul trebuie prelungit pana la 40 de zile. Este obligatoriu ca postul prelungit sa se faca sub supravegherea medicului.

Este foarte important sa nu se intrerupa postul odata inceput iar daca apar crize greu de suportat datorita purificarilor interioare (stari de ameteala, greata, frica etc.) trebuie sa se bea zeama in care au fost fierte legume sau frunte crescand astfel substantele alcaloide din corp pana cand starile vor trece, asta in cazul bolilor grave. Foarte important de asemenea este ca postul sa nu se considere o infometare si chiar senzatia de foame sa nu fie acceptata. Trebuie bauta multa apa. Postul trebuie sa vina din interior, cu acceptarea si sustinerea dumneavoastra, altfel riscati sa va chinuiti cu o senzatie de foame continua dar care oricum va disparea dupa maxim 3 zile odata cu nevoia fizica de a va hrani.

Nicu Danut Florin Petrescu

Despre autor

Nicu Dan Florin Petrescu Nicu Dan Florin Petrescu

Colaborator
17 articole postate
Publica din 03 Ianuarie 2010

27 Aprilie 2010

Vizualizari: 26778

Voteaza:

Postul negru - fiziologia postului negru 5.00 / 5 din 1 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

  • ladarescu anaPostat la 2015-09-13 23:47

    Se poate bea dimineata o cafea simpla( fara zahar, lapte etc ) in postul negru ?

  • ioana haitchiPostat la 2013-09-14 14:40

    A nu bea apa, fie in post negru sau nu, e o mare greseala. Foamea exista si NU va disparea dupa 3 zile si nici dorintza de-a te hrani. Asta garantat! Eu NU recomand bolnavilor sa tina post negru. Am intalnit persoane care in posturi nu-si iau nic macar medicamentele recomandate in boli cronice. Spun cu voce tare: e o mare prostie sa ignori tratamentele medicamentoase in posturi.Apa e buna in orice situatie, dar NU in cantitati exagerate. Si inca ceva: postul fara rugaciune = zero! Rugaciunea vine de fapt sa inlocuiasca hrana, iar fara rugaciune adevarata, ne infometam inutil. Inca un aspect foarte important: pe vremuri nu existau atat de multe substante chimice in corpul uman. Recomadarea mea pentru cei care vor sa tina post in posturi este sa se pregateasca intre posturi pentru ca altfel isi pun sanatatea in pericol.

  • Ionut Haisan Postat la 2012-12-05 08:09

    Depinde cît de mult ţii post negru. Dacă e scurt, să zicem o zi, poţi să te abţii şi de la apă. Pe perioade lungi este evident că trebuie să bem apă chiar dacă postim la mîncare.

  • Mihaela Elena GaicuPostat la 2011-03-03 13:35

    Se poate bea apa in postul negru?! Multumesc.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE