Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2016, 22:54:00
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Iuliu, ești extraordinar, frățioare!

Tot eu te dovedesc mincinos, tot eu îți cer iertare, și apoi tot tu ești cel care îmi spune că întind capcane și sunt șmecher...

Calitatea cea bună a faptelor tale e scăzută dacă procedezi așa și din momentul ăsta eu te ignor, că îmi pierd timpul altfel.

Dar nu te las nerezolvat, Sfântul Marcu al Efesului spune că catolicii sunt "fiii satanei" în cartea ”opere complete”, editura Pateres 2009 și hotărârile din sinodul acela, semnare de unire cu ereziile apusului de toți ortodocșii, afară de Sfântul Marcu și răspunsurile Sfântului Marcu.

Vreau să scriu și despre articolul părintelui Petru Pruteanu, nu știu dacă mai ajung, la el pe forum, mai am de învățat și pentru alt examen. Iartă-mi inexactitatea.

Și tot eu păcătosul, pe mai departe, cu sinceritate, nu știu cât de mult contează pentru tine, dar pentru Hristos și pentru mine, contează: te rog să mă ierți pentru orice tulburare ce ți-am pricinuit.

Doamne ajută.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Eu te sfătuiesc să trimiți o enciclică către cele 14 Patriarhii, prin care să le atragi atenția ca nu cumva să nege, vreodată, că Duhul Sfânt poate să intre în măgari, ca să nu cadă, Doamne ferește, în erezie.
Le-a trimis deja Sfântul Munte Athos, cei 4 Patriarhi ce au lipsit din sinod, alături de mulți alți ierarhi ce nu au semnat primele hotărâri, înainte de modificarea și însănătoșirea lor de la Creta.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Și încă o enciclică, în care să arăți, celor 14 patriarhi, că unui creștin îi este îngăduit să bea doar vin (jumătate de litru pe zi), dar nu bere - să nu cadă, Doamne ferește, în erezie.
Batjocorire, îți bați joc de mine, am dat acolo răspunsul deja, pertinent, argumentat și duhovnicesc. Îl repet, pentru tine, deși știu că e în zadar, pentru că te iubesc, mă jertfesc:

Acea e o recomandare, personală. Nu o îngăduire duhovnicească, că nu sunt duhovnicul lui. Dacă era duhovnicul lor, pentru remedierea problemei, se puneau altfel problemele. Dar da, dezlegare, tot mai puțin treptat, începând de la cantitatea cea mai mare, de 500 ml, odată la câteva zile, de unde se pleacă în jos, tot mai puțin.
La clinicile de dezintoxicare, și dezalcoolizare, spre exemplu la dependenții de cocaină, li să dă drogul cocaină, în cantități tot mai mici, în fiecare zi, apoi se pleacă din nou de la o cantintate mai mare, în jos, piramidal, de exemplu: 100 mg, 80, 60, 50, 40, 30, 20, apoi 80, 60, 40, 50, 40, 30, 20, apoi 60, 50, 40, 30, 20, apoi 50, 40, 30, 20, tot așa. Ai citit despre asta? Slavă Domnului, am citit ca și cultură generală, multă psihologie și medicină, tocmai ca să mă îmbunătățesc duhovnicește, dar nu mă laud cu asta, decât când îi nevoie de sprijin, sprijin.
Dar tu nu urmărești să fi sprijinit, să ajuți, ci să denigrezi, să batjocorești, ce creștin ești tu?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2018 at 13:46:51.
Reply With Quote