![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iuliu,
da, cu mila Domnului, știu ce-i ebook-ul, am avut Kindle în Anglia, au formate .epub, la fel ca toate digitalele se pot modifica foarte ușor, am folosit acel Kindle vreo 2 săptămâni și l-am vândut și de atunci nu mai citesc decât de pe laptop, foarte rar, preferând cartea adevărată. Voi posta cu mila Domnului. Până atunci, te rog poate vrei să cumperi tu cartea, s-o ai și în bibliotecă pentru tot restul vieții tale, e minunată cartea, printre cele mai minunate de pe pământ, îți spun că eu o am, dar n-am găsit în ea ce spui tu, deci tu având-o pe a ta, citind-o integral, poate vei și găsi ce susții că este în ea, și ne vei arăta. Iar dacă nu, să știi că eu nu mă supăr, te iert spontan, chiar și dacă mă ucizi, fizic :) numai am rugămintea să fi mai atent în viitor când mai pui surse și resurse, de unde le pui, de la cine, ce text este acolo, că doar vezi și tu că e în joc cea mai mare miză de pe pământ, mântuirea unui suflet, oricare ar fi el. Vreau să închei pentru azi, cu un citat de pe coperta din spate din cartea acea verde, citat al Sfântului Marcu al Efesului, care-a spus aceste cuvinte cu Împăratul Bizanțului de față: "Nimeni să nu stăpânească în Credința noastră: nici Împăratul, nici ierarhii, ci numai unul Dumnezeu Care, atât prin Sine cât și prin ucenicii Săi, a predanisit-o nouă". Și ultimele rânduri de pe copertă, mai spune : Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac... Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|