![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am spus ce am avut de spus, Sophia. Credeam ca ai citit pozitia mea repetata cativa ani in sir.
M-am exprimat si ca psiholog si ca om crestin. Pe scurt: preventie, tratament, mila crestina, tact si diplomatie. Pe de alta parte, tinind cont ca sunt interese ca intre oameni sa apara mereu conflicte/dezordine/haos, eu tin la precizarea si respectarea clara a limitelor. Acolo unde nu e limita, e distrugere. In acest sens, impartasesc pozitia Patriarhiei, a Bisericii privind stoparea anumitor initiative care, de fapt, pulverizeaza limitele. Nu pot fi de acord cu tendintele de a impune punctul de vedere al celor "altfel", cum ii numesti tu. Nu vreau ca oamenii obisnuiti sa devina, treptat sau peste noapte, neobisnuiti - doar pentru ca asa vrea dorinta de putere a celui "altfel". Dar nici sa emanam idiotenii, si inca din postura preotului, legat de oameni dupa gratii, la zoo etc. Astfel de preoti ar trebui, dupa mintea mea proasta, caterisiti si trimisi la reeducare. Nimic nu e mai scarbos decat popa infatuat, neglijent si arogant cu alter. Unii ca acesta nu sunt aducatori de pace, ei sunt generatori de conflicte care aduc razboi fratricid si pacate inca mai mari. P.S. Recomand o carte, pentru a fi citita sau recitita: "Delirul", de Marin Preda. Ma tem ca suntem prinsi intr-una din filele ei, deocamdata... |
|