Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2016, 15:04:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai bre Igor daca oamenii arunca oua stricate sau rosii in ala de pe scena nu-i neaparat un semn ca ala e intocmai ca apostolii doar pentru ca si ei au fost scuipati sau batuti. Poate fi si un semn ca ala de pe scena e lipsit de talent. :)
Dacă e lipsit de talent îl lovim cu ouă?
E al nostru, bun, rău, cum e, îl iubim, îi suntem alături, nu? Fratele nostru... "Așa să vă iubiți unii pe alții..."
Oricum toți suntem pe scenă...

Citat:
In plus spui ca ai vrut sa ne ajuti daruindu-ne ceea ce cunosti tu. Dar nu intelegi ca vrei sa ajuti baba sa treaca strada cand ea de fapt nu vrea sa treaca sau mai bine zis nu vrea sa fie condusa de oricine ci intai trebuie sa-i demonstrezi babei ca stii unde e trotuarul celalalt. Ori tu nu ai demonstrat asta deloc, tot ce ai facut a fost sa imiti stilul in care au scris anumiti sfinti si parinti ai Bisericii dar diferenta e ca stilul lor este autentic si te patrunde imediat pe cand la tine se vede de la o posta falsitatea.
Dar pentru că nu vede bine, eu îi spun surorii în vârstă, Maicii, că știu unde e trotuarul celălalt și mă ofer să o conduc, apoi dacă ea nu are încredere în mine, nu mai e vina mea.

Citat:
Una e sa-ti descrie Parintele Cleopa care-s treptele rugaciunii si alta e sa faci tu (sau eu) acelasi lucru, ca noi suntem abia pe prima treapta ... daca am urcat-o si pe aia. Si tu vii si ne spui cum ai vazut tu nu stiu ce lumina necreata. Plimba ma ursu` cu prostiile tale. :)
Să mă ierte Dumnezeu, eu n-am descris treptele rugăciunii. Sfântul Isaac Sirul le descrie minunat. Să mai aduc îmbunătățiri? Nu o face el destul de bine? Sunt nemulțumit de el? Nu, fiindcă nu sunt neo-protestant să fiu nemulțumit de Sfinții Părinți.
Iar dacă tu nu mă crezi în ce spun, față de Lumina Necreată, despre care nu am vorbit, decât că am văzuto și duhovnicul mi-a confirmat și a spus că mai bine să nu vorbesc despre asta, să nu mă laud cu mângâierea primită, deci dacă nu crezi, nu-i problema mea, e problema necredinței tale, deci "plimbă mă ursu, cu prostiile tale" :) să te citez pe tine.

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Mulțumesc, Igor, dar nu e cazul. Alin mi s-a adresat prietenește. Și eu îl consider un tip cumsecade :)
Și cum se cade?
Să spună la unii că sunt păcălici, la alții că au probleme și sunt patologici, la alții că sunt naivi și influnețabili? Și multe alte jigniri în alte părți, fără să fie banat?
Cum se cade? Să ducă o cruciadă de 10 ani și 19.000 de posturi, majoritatea cu 5 cuvinte și zeflemitoare, cu pretenția că a spus tot ce trebuia, plin de înțelepciune, plin de rozolvări și luminare?
E preot? E duhovnic? Nu-i.
E un mucos care cu greu reușește să-și ascundă neputințele, în loc să dorească să fie ajutat, la duhovnicul lui spre exemplu, să-i spună duhovnicului că stă de 10 ani pe forum și scrie arogant și ponegrește în sus și în jos, pe care-apucă, cu pronosticuri, prezumții și diagnosticuri incalificabile.
În niciun caz nu e cumsecade...
Doamne iartă-mă...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote