![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar... cu mila Domnului, te iau în serios, că așa fac creștinii, "dragostea toate le crede". Da, mă pricep în unele chestiuni porcine, că am citit despre ele. Nu o să vă lipsiți de învățătura mea, cât am scris este pe forum, dar în principal, aveți Sfânta Scriptură, aveți Sfinții Părinți, Sfintele Canoane, dogmatica, istoria, duhovnicul, etc. Nu știu niciun verset cu femeia proastă și frumoasă. Iar despre tâlcuirea versetelor, sunt foarte multe, care nu au nevoie de tâlcuire. Iar cele care au nevoie de tâlcuire, mergem la Sfinții Părinți. Apoi putem vorbi despre acele versete și despre tâlcuiri, spre a ne întări credința, sau a ne îndoi. Și Doamne ferește de căderi și erezii. Iar cu calificarea, mă refeream la diplome: seminar, facultăți și master. Asta înseamnă că știu ce vorbesc și sunt calificat în teologie. Dar care diplome, pentru a fi un creștin mai pe placul Domnului, nu ajută cu nimic, decât pentru hirotonie sau pentru a ajuta pe aproapele unde are nevoie de sprijin în credință. Citat:
E suficient că știi lupta. Nădăjduiesc să fiu un creștin mai bun, pentru asta merg în monahism. Curând. Nu știu când. Dacă nu mor la noapte. :) Citat:
Iar felul cum ai spus-o, frate Ioan, îmi lasă un gust amar...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 27.10.2016 at 20:24:40. |
|