Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2016, 16:17:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Cîteva avantaje ale ȘA:

- îi oferi șansa de a avea o copilărie lipsită de teme zilnice pentru acasă și de lecții lungi și greoaie de memorat pentru a doua zi
- în schimb îi alegi materiale de studiu de calitate, pentru cultura generală
- ai timp mai mult să te axezi pe talentele lui și încerci să le dezvolți, ajutat de profesori din domeniu
- nu ești obligat zilnic să trezești toată familia dis-de-dimineață
- nu ești obligat să angajezi o ”bonă” sau pe bunici ca să-i ia de la școală la amiază
- nu ești obligat să-i lași la after school
- nu ai manuale alternative care se tot schimbă. Poți opta cu succes pentru cele de acum 30 de ani: http://manualul.info/
- nu te confrunți cu lipsa manualelor, de exemplu taică-meu care e învățător nu a primit nici în ziua de azi manuale de-a III-a și acuși e gata semestrul

Dezavantaje ale ȘA:

- instituțiile acreditate, cu programă solidă și teste online, cu profesori care urmăresc copilul presupun studiul în limba respectivă
- acestea sînt cele mai scumpe. De exemplu Oxford HS costă cam 1000 de lei pe lună...
- te obligă să înveți cultura lor: limba, istoria, geografia, litaratura, tradiții, tot
- cele ieftine, de genul 300$ pe tot anul, nu sînt acreditate internațional
- dacă vrei la un moment dat să înscrii copilul în învățămîntul românesc, acesta va avea de echivalat o mulțime de obiecte în timp scurt
- sînt șanse să piardă cîțiva ani dacă nu i se recunosc toți anii de studiu acasă
- dacă mama e obligată să reia serviciul din motive financiare, atunci încearcă să-l înscrii la stat, POATE reușești.
- sînt atîtea cupluri care divorțează. Ce fac atunci copiii școliți acasă?

Discuția va continua cînd va fi vreme...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Tags
școală acasă, homeschool, homeschooling, scoala acasa