![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În ce-l privește pe Iliescu, n-o să mă bucur de suferința lui, ci de faptul că un adevăr cunoscut de atâta vreme a ajuns să fie recunoscut oficial, iar asta ar fi un semn de normalizare a societății, în care răul e pedepsit și binele răsplătit. Sigur, nu-mi fac iluzii că de acum gata, vom trăi în adevăr. Oricum, pe acesta îl cunoaștem într-o mică măsură, eu o părticică, tu alte părticele, mai mult sau mai puțin asezonate cu minciuni strecurate de cei interesați. Mulți îi apără pe corupții noștri sub pretextul că ei sunt doar niște pioni și că jocurile le fac cei mari și tari din afară. Dar eu mă întreb: Când țara ta e atacată de cei care îi vor bogățiile, așa cum a fost mereu în istorie, nu-i mai grav să fii trădător al neamului tău, pactizând cu dușmanul? E mai vinovat cumpărătorul decât vânzătorul în cazul ăsta? Așa era și în interbelic, nu? Corupție cât cuprinde la noi, dar vina s-a aruncat mai ales asupra lacomilor evrei care stăpâneau tot. La fel e și în războiul duhovnicesc. Diavolul se știe ce soartă va avea, însă Dumnezeu ne va judeca și pe noi pentru concesiile pe care i le facem.