Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2017, 19:51:30
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Pentru ca nimanui nu-i este data o cruce peste puteri de dus, rezulta ca tu nu mai vrei s-o porti fiindca logica normala a cununiei duce la Hollywood, nu la Evanghelie.
O să fac eu pe avocatul diavolului aici, Dumnezeu să mă judece.

Logica normală a căsătoriei este iubirea și respectul reciproce. În creștinism (cununie), la aceastea se adaugă și împreună lucrarea pentru a face voia lui Dumnezeu și a dobândi viața veșnică; pe scurt, lupta pentru mântuire. În niciuna dintre aceste situații, adică ceea ce numești tu logica normală a cununiei, nu e de dorit ca unul dintre soți (sau ambii) să înșele.
Cine, suflete, spune că trebuie să fii infestat cu consumerismul Hollywood-ului ca să ai o minimă demnitate și considerație față de tine încât să-ți dorești să nu fii înșelat într-o relație, mai ales când cel de lângă ți-e soț?

Apoi, revenind la Evanghelie, până și Hristos dă voie oamenilor să divorțeze, atâta vreme cât unul dintre ei a călcat strâmb, tocmai pentru că, prin asta, a rănit iubirea din cuplul binecuvântat de Dumnezeu prin sfânta taină. Deci de unde până unde ne trezim să-i solicităm noi femeii acesteia să ierte, când probabil (eu mai mult ca sigur) nu suntem mai breji în credință decât ea?

Firește că, duhovnicește vorbind, iertarea e drumul la care ne cheamă Hristos. Dar nicăieri nu spune să-l obligi pe omul de lângă tine să se pocăiască, or, din moment ce soțul ei nu mai vrea să audă de familia din care a plecat, ce propui? Să-l lege de scaun și să cheme preotul să-i citească dezlegări?

Tags
casatorie