Citat:
În prealabil postat de simpllu
Tu prezinți cazuri izolate ca și cum ar fi generale. Apoi, acea reprezentare nici măcar nu este în biserică, dar pentru tine nu contează din moment ce există și îți întărește convigerile. Te poți convinge când o să mergi, dacă vrei să aflii adevărul.
|
Eu ma refer la utima icoana, spune ca e pe plafonul de la intrare, la Manastirea Vatopedu. Era doar un exemplu, sute de manastiri si biserici au aceste icoane.
Citat:
:)) Imnografia Bisericii nu e făcută de stiliști, iar tu evident nu mergi la biserică. Dacă ai merge ai pricepe că nu poți să spui una și să pictezi altceva.
|
E evident ca n-ai inteles nimic. Celor de pe site nici nu le-am dat prea multe explicatii in primul mesaj si au sters articolul. Trebuie sa intelegi ca ortodocsii iubesc adevarul, nu se lupta impotriva lui. Orice ortodox se bucura cand aude un adevar, ceilalti se supara si lupta pana la capat impotriva lui.
Citat:
Eu nu am citat aici niciun articol pe acest topic, în niciun caz la cel care te referi. Din nou apelezi la prejudecăți.
|
Citatele de acolo sunt luate, inclusiv ale parintelui Pruteanu. Toate aceste citate cu imnurile si fragmente din slujbe, pe care le-ai dat si tu, sunt luate din acea carte si cele care au scris acelasi lucru.
Citat:
Preoți gen care spun una și fac alta? Mă refer la rânduiala slujbelor, nu la altceva.
|
Deci toti preotii sunt rai, afara de preotul tau care urmeaza ce sustine parintele Pruteanu. E ca un fel de grupare schismatica?
Citat:
Succes! Numai că adevărul nu stă în câteva articole de pe internet.
|
Tu crezi ca adevarul sta doar in tine, dar sa stii ca doar pe forumul asta nu este placut adevarul, in afara lui majoritatea ortodocsilor sunt normali. Sa presupunem, prin absurd, ca parintele Pruteanu, dupa ce ii scriu, isi da seama ca a inteles gresit (desi ma indoiesc). Ce faci, o sa continui sa sustii pana in panzele albe neadevarurile sau o sa crezi ce crede si parintele Pruteanu? Daca da, se naste si a doua intrebare, credinta ta depinde doar de ce crede parintele Pruteanu?