Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2021, 00:20:31
Petru7's Avatar
Petru7 Petru7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.04.2019
Locație: în dor sfânt de Iisus
Religia: Ortodox
Implicit Pare ok să vrei să te lămurești.

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Ia hai sa ii trimitem un email preasfintitului si sa il informam despre teoria ta si sa vedem ce zice. Poate il publicam pe net.

Si vad ca are si adresa de email publica: secretariat@mitropolia-clujului.ro...

Ia hai sa ii trimitem copie cu ce ai scris tu si sa vedem daca da binecuvantare pe lucrarea pe care ai facut-o si pe metodologia ta.

Uite ce o sa fac. O sa pun toata scrierea ta intr-o carte, document, fara sa alterez nimic, si o trimit ca propunere noua dogmatica in biserica facuta de tine -CREATIONISTA - si sa dae binecuvantare.

O trimit in numele tau, pentru ca este contributia ta personala adusa la biserica - cu puisori, cu monede cu incalzire centrala cu tot ce vrei. Si vedem ce zice episcopul.... daca de ratiune nu asculti. Pui tu documentul la dispozitie sau ti-l fac eu ? Sa nu zici dupa asta ca l-am pus gresit sa zici ca nu am dat copy-paste corect de pe site... Hai curaj, in 24 de ore il trimit la episcop(i).

Vezi tu in Biserica nu e ficare dupa capul lui, nu vorbesti orice prostii vrei tu. Iar daca dai erezii si icnerci sa tragi pe altii dupa ele si nu asculti de ratiune atunci episcopul iti condamna explicit ca erezie te pune sub anatema si te si scoate explicit din Biserica - vezi ca nu e de gluma cu bulshitul tau..

Biserica nu e o institutie in care fiecare face cum vrea dupa capul lui. Nu e bulevardul pentru toate elucubratiile fiecaruia..
Ei vedeți domnule gpalama că puteți respecta ierarhia bisericească și puteți avea un dialog mai serios? Deși în text încă mai apar aceleași judecăți umilitoare: ”cu bulshitul tau”, ”de ratiune nu asculti”, ”nu vorbesti orice prostii vrei tu”,”Biserica nu e o institutie in care fiecare face cum vrea dupa capul lui. Nu e bulevardul pentru toate elucubratiile fiecaruia”.

Chiar dacă acuma acționezi cam ca iudeii vrând să-ți vinzi colegul sperând să fie răstignit (dat afară din biserică) sau ars pe rug pentru că tu ai impresia că astfel aperi ortodoxia de ”erezii”, macar iată respecți jurisdicția și ierarhia bisericii ortodoxe și nu te mai socotești Dumnezeu ca să judeci tu și să te hazardezi să afirmi tu în numele ei tot felul de lucruri. E un mare pas înainte.

Pe de altă parte chiar ar fi interesant. Aș fi curios ce părere au inalții ierarhi așa că poate ar fi bine să și faci ceea ce spui.

Fă un copy-paste la tot ce gasești scris pe forum de domnul Moroco despre Creație în teoria asta a lui, Pacman3D-nD ce explică Facerea (fără nicio modificare și fără să te ante-pronunți) și apoi trimite-o ca propunere de lucrare ortodoxă în numele unui frate ortodox anonim sau cu nickul și avatarul lui de pe forum. Nu-s convins că-ți va spune și-ți va da să folosești numele lui real. Trimite-o tuturor ierarhilor din BOR și stareților mai importanți și apoi te rog vino și ne spune care a fost răspunsul lor.

După ce ne prezinți răspunsul ierarhilor ortodocși din BOR sau măcar al mitropolitului Clujului o să avem însfârșit o bază serioasă ca să-i cerem să se pocăiască dacă greșește. Eu nu-s convins că greșește. Mie mi se pare că tu greșești, dar asta e o parere personală.

Dacă nu e prea mult, cred că ar fi bine să ceri în initiativa ta să ne argumenteze înalții ierarhi raspunsul cu texte scripturistice și din sfinții părinți și cu texte canonice pentru ca să vedem unde greșește, dacă chiar greșește canonic în teoria lui.

PS:
1. În ortodoxie nu se face ascultare de rațiune ci de Duhul și de mai mari, mai drepți, mai sfinți.
2. ”in biserica facuta de tine -CREATIONISTA.” Eu înțeleg că în teoria lui e vorba de Creație și nu de Biserică.

Last edited by Petru7; 28.01.2021 at 00:38:33.
Reply With Quote