Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2021, 20:28:30
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Chiar nu pricepi ca nu sunt nici preot si nici teolog? Sunt doar un mirean ortodox.

Ma mustra un coleg de forum ca nu-i dau dreptate la afirmatiile aiuritoare despre mine si despre Teoria scrisa de mine si in care cred. Cum as putea sa ascult de un calugar raspopit care se erijeaza pe forum in autoritatea BOR? Avem aceleasi drepturi si obligatii stimabile si aici pe forum si in BOR.
Vezi tu aici este problema si se vede de departe.

Eu sunt teolog si stiu cum sa abordez o problema teologica. Tu nu stii cum sa abordezi asa ceva. De asta o dai din greseala in greseala in greseala.
Te lauzi ca esti mare teolog si afirmi ca ce sustin este o gresala si ca eu dau din gresala in gresala (pana la victotria finala) pentru ca nu stiu sa abordez o problema teologica. Cred ca abordarea problemelor la care fac referire printro teorie postata pe un forum de discutii e una foarte buna si corecta.

Citat:
Si nu intelegi ca ai ajuns la nivelul unui sectar - exact asa procedeaza sectarii. Si ca iesi si ai iesit din Biserica prin ce spui tu - prin metoda, afirmatii.
Nu am nicio metoda si niciun procedeu ci am explicat ceva printro teorie iar asa ceva n-am auzit la sectari. Ei sunt mereu cu Biblia in mana nu cu teorii. Iti arata unde gresesti punand degetul pe locul din Biblie, pe citatul respectiv. Dupa multe discutii iti dai seama ca nu ai cu cine sta de vorba caci au fost prelucrati de catre alti sectari cum sa citeasca si cum sa inteleaga si altceva nu folosesc decat Sola Scriptura. Fiind lipsiti de Har si rastalmacind intelesurile textelor Biblice, sectarii te amagesc sa te rupi de ortodoxie si sa-ti lepezi hainuta ortodoxa pentru a te reboteza la ei. Nu eu ci tu dai dovada ca ai un nivel sectar de a dialoga incat repeti aceleasi lucruri exact ca ei socotindu-te superior si infailibil in afirmatiile tale dovedindu-mi ca esti refractar la orice argument vrand mereu dovezi, minuni si semne, sau confrmarea Sfantului Sinod ca sa crezi ca ceea ce scriu nu sunt minciuni, eresuri, sectarisme, ruperi, etc.

Prin acesta teorie nu ies din Ortodoxie sau din Biserica ci ies din teoriile false ale lumii care neaga existenta Lui Dumnezeu si care explica gresit mediul natural inconjurator in care ne aflam.

Citat:
Dragule:

1. Este o teorie aburistica - nefondata, infara Bisericii.
2. Nu ai o metodologie a Bisericii pentru consturiie.
3. Nu ai binecuvantare.
4. Autoritaeta mea este autortiatea tuturor din Biserica, a celor care folosim LOGICA BISERICII:
- ascultare de Biserica, de invatatura, de sfintii parinti, de episcopi - nu am spus nimic de la mine, am spus doar ce spune Biserica - si pot dovedi asa ceva.
1. Este o teorie a unui mirean ortodox ce contine adevaruri primite prin Har.
2. Nu am nicio metodologie sau procedeu de a spune ce cred ci prin teoria publica pe forum explic anumite adevaruri ce se refera la locul in care ne aflam asa cum sugereaza si numele teoriei.
3. Fireste ca sunt binecuvantat insa textul teoriei PacMan3D-Nd nu are o forma si un continut redactat in format electronic sau printat ca sa poata sa fie indosariat si prezentat pentru a fi analizat ca propunere teologica ci este scris doar aici pe forum unde oricine poate intra si citi. Prin binecuvantarea de la Dumnezeu primita de mine este binecuvantat si ceea ce scriu pe forum.
4. Aceiasi autoritate am si eu in BOR ca orice mirean si ca orice ortodox cu deosebirea ca eu nu fac abuz de autoritate ca tine.

Citat:
Nu ai curaj sa mergi cu erezia propusa de tine la Biserica !!! Esti
Teoria fiind pusa pe un forum ortodox, pe un site ortodox cu cea mai mare vizibilitate, inseamna ca oricine din BOR interesat poate intra si citi si poate adauga comentarii. Prin acest demers am mers cu Teoria PacMan3D-nD nu numai in ortodoxie sau in biserica ortodoxa unde activez dar si in intreaga lume caci oricine are acces pe acest site public incat poate sa citeasca ce sustin. Acesta e demersul meu. De ce ar trebui sa implinesc initiativa ta, voia ta, aceea cu emailul catre toti inaltii ierarhi din BOR? Daca crezi ca ar fi cineva interesat sa dea o binecuvantare si n-are acces pe forum de ce nu-ti implinesti tu initiativa ta? De putoare, din lasitate? Pentru ca esti pui de... ??????????

Citat:
Este doar vorba de tine, nu esti capabil nici sa iti sustii nici sa duci pana la capat demersul tau.
Cum sa nu, iata ca sustin si cred in continuare atat cat ne da Dumnezeu.

Citat:
Te-a apucat teologia si pe tine, ai citit 2 boabe din scriptura si te-ai facut teolog...
Nu sunt teolog, nu am terminat Teologia. Oricum sunt un mai bun teolog decat tine din moment ce prin teoria mea explic mai corect decat tine unde ne aflam.

Citat:
Dragule, teologia e mai mult de atat. Si se vede ca nu ai aparatul necesar pentru a face nici teologie dar nici inginerie.
Fireste ca Teologia e mult mai mult de atat. Se vede altceva, ca tu ma umilesti in timp ce te lauzi si se mai vede ca esti confuz si fara discernamant deoarece prin teoria PacMan3D-nD nu-mi propun sa fac o lucrare de doctorat in Teologie sau in Inginerie sau sa introduc o noua dogma ca sa am nevoie de un aparat necesar si de o metodologie speciala pentru a trata aceste probleme ci prin teoria lansata pe forum aduc doar niste explicatii prin care sa putem simplu sa intelegem mai bine lucruri legate de universul creat de Dumnezeu in care ne aflam.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote