Citat:
În prealabil postat de cozia
Ce bine era sa fi fost doar metafore. Si nu esti singur in dorinta ta, ca toate conflictele sa se rezume la o insiruire de metafore. Dar dupa cum vedem in jurul nostru nu sunt nici pe departe doar vorbe. Omul bogat si zavistia lui pentru resursele altora pururea ne va aduce pe cap realitatile sinistre ale violentei si distrugerii.
Priveste-i pe palestinieni care traiu si ei bine mersi crezand ca totul se reduce la o metafora a Cartii Sfinte, pana cand s-au trezit ingropati in moloz. La fel si ucrii care sunt incontinuu fugariti pe patrule de JKH-nici cu arcanul pe strazi pentru inrolare si trimitere in transeele din prima linie...care deja se stiu ce reprezinta...
Poporul simplu obidit care niciodata in istorie nu a initiat razboaie si intotdeauna a sperat si a avut nevoie de eroi care sa-i apere fizic/real de doamna cu coasa, nu cu vorbe si care navaleste si da iama in popor sub acoperirea vicleana a conflictelor armate si asta in timp ce bogatii isi cumpara alte terenuri si resurse.
|
Eu vorbeam despre Samson că era virtuos și se războia ortodox cu sine însuși, nu cu alții.
Tu pomenești de alte ”versete”...
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|