Citat:
În prealabil postat de CristianR
Deși sunt cu totul de acord că explicația mea n-are cum să fie completă – realitatea este mai complexă și nuanțată –, clipul pe care m-ai invitat să-l văd nu face decât să o confirme: Simion creează și întreține emoțiile negative, exploatând necazurile oamenilor. Probabil ăsta este motivul pentru care nu ratează astfel de ocazii, pentru că ele reprezintă o oportunitate extraordinară nu atât de a oferi ajutor, cât de a-și înmulți adepții. Îmi pare tare rău să văd că, în loc să le aducă alinare, caută doar să-i învenineze pe bieții sinistrați, sporind vrajba dintre noi – fie români, fie moldoveni ori ucraineni –, deși la slujbele la care va fi participat trebuie că a auzit că Biserica se roagă împotriva acesteia, respectiv pentru pace și unitate. Acea unitate care ar fi centrală în chiar denumirea propriului partid.
|
Da, eu cred că Simion are o tehnologie secretă haarp cu care provoacă inundații ca apoi să apară ca un pompier salvator la cizmă de gumă și cu cazmaua în mână, murdar de transpirație și noroi, lucru care generază un puternic impact emoțional telespectatorilor.