Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 02:04:41
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
" Nu stiu, poate ca asta e adevaratul motiv, mi se pare mai plauzibil totusi. Ca sangele e facut sa stea in corp, ce dam afara la toaleta nu. Sangele e parte din noi. Complicata treaba. La asta nu mai stiu ce sa zic "

exact : nu avea cum sa faca Dumnezeu pe om sa isi lepede sangele din corp ; asta ar fi prea de tot , caci sangele are functia sa circule in corp si nu sa curga afara si sa provoace durere ca la ciclu ; a lepada sangele din corp nu poate fi o stare fireasca si nu poate sa o fi avut adam si eva inainte de cadere ... oricine isi poate da seama ca a a avea o surgere de sange nu e ceva firesc ... de aia se si numeste necuratie , si e osandita de sfinti cu oprirea de la impartasire ... nu degeaba , ca sfintii nu opreau oamenii de la impartasire 7 zile asa de flori de mar ; 7 zile te mai opreste si daca un barbat a avut scurgere treaz de la ganduri de desfranare ... ori asta e un pacat grav de moarte ...

cum sa nu fie pacat de moarte sa fii oprit de la impartasire 7 zile ??? nasoala treaba daca nu va dati seama de asta ! a fi oprit sa nu te impartasesti inseamna a fi afurisit de biserica , a fi despartit de biserica ... iar a fi 7 zile afurisit de biserica e grav ...
incearca sa te linstesti, copiii s-au culcat. Verifica totusi te rog daca este chiar pacat de moarte, pentru ca numai 7 zile este foarte putin fata de 20 de ani pentru ucidere, 7 ani pentru furt, si toata viata pentru apostazie.
Vechi 14.05.2009, 02:19:03
emanuel2007
Guest

Implicit

sa citez in continuare pe gheron iosif , un text care vine exact dupa cel care la-m citat mai sus :

" Sileste-te , deci , fiica mea , si dobandeste curatia trupeasca . La fel si celelalte surori . Daca veti neglija acest lucru veti pati lucruri rele si urate . Daca va veti sili , va veti mantui pentru vesnicie . Veti deveni tamaie cu bun miros si mir de pret . Veti deveni cu adevarat jertfa duhovniceasca , bineplacuta Domnului . Nu va pot descrie cat de mult ii place Maicii Domnului cumpatarea si curatenia trupeasca si sufleteacsa . Pentru ca Ea este Fecioara neprihanita , ne vrea pe toti asa si ne iubeste . "

deci le indica si lor , maicilor sa dobandeasca neprihanirea trupeasca , adica sa nu mai aiba nici o scurgere trupeasca , de sange sau de samanta ... nu spune deloc sa nu provoace acele maici la barbati de pe drum scurgeri , ceea ce ar fi fost complet aiurea si neghiobie sa fi spus una ca asta ... le-a spus clar sa dobandeasaca cu timpul starea de dinainte de cadere ...
Vechi 14.05.2009, 02:22:56
emanuel2007
Guest

Implicit

pai orice pacat opritor este de moarte ... chiar si daca esti oprit numai o singura zi , tot pacat de moarte este ... a fi oprit de la impartasanie dupa ce te-ai spovedit inseamna ca esti sub afurisenie , ca mai intai trebuie sa faci un canon pentru a fi dezlegat si iertat si impacat cu biserica ...

un gand de curvie nu e pacat de moarte ca nu duce la oprire , insa o scurgere din somn duce la oprire o zi si deci e de moarte ...
Vechi 14.05.2009, 02:24:07
emanuel2007
Guest

Implicit

o fi el un pacat de moarte mic in comparatie cu alea care le-ai zis mai sus , insa tot de moarte e ...
Vechi 14.05.2009, 02:43:00
emanuel2007
Guest

Implicit

mai dau un text graitor de la sf iosif :

" Eu nu pot sa sarut numai o singura data icoana Maicii Domnului si dupa aia sa plec . Cand ma apropii de ea ma atrage ca un magnet . Si trebuie sa fiu singur , pentru ca vreau sa o sarut ore intergi . Ceva ca o suflare vie imi umple sufletul , ma umplu de har si nu pot sa plec . Dragoste , iubire , foc care arde . De indata ce intri te cuprinde ca o suflare binemirositoare si ramai ore intergi ca intr-un extaz , fara sa fii in tine , ci in raiul desfatarilor .

Atata har da Preasfanta Fecioara celor care isi pastreaza trupul curat . Pentru ca , atat cat am inteles eu , Maica Domnului iubeste mult curatenia . De aceea si eu , dincolo de orice alta patima , m-am luptat impotriva trupului . Si mi-a fost data ca dar curatenia , atata incat sa nu fac deosebire intre barbat si femeie . Nu ma misca pofta defel , si nu mai cad in necuratie nici in somn . Cu darul lui Dumnezeu am primit in simtire harul curateniei . Toate aceste ti le scriu tie si celorlalte surori pentru ca sa va siliti sa faceti la fel ca si mine . Alt motiv nu am ca sa vorbesc despre starea mea duhovniceasca si nici nu vreau lauda de la voi . Dar pentru ca va am in suflet ca pe niste surori adevarate in Hristos , de aceea doresc , dupa putinta , sa va ajut . Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . Daca va straduti veti vedea cat ne iubeste Maica Domnului .

Intr-o seara , atat am sarutat icoana Ei incat am obosit si , asezandu-ma in strana , m-a luat somnul putin . Si a venit ca in trup , nu icoana , si m-a sarutat . M-am umplut de atata bucurie de nedescris si de mireasma ! Iar Pruncul ceresc m-a atins cu fata Lui iar eu Ii sarutam manuta ca si cand era vie . Sa nu crezi ca este somn ci o simtire a altei vieti , necunoscuta si negustata de cei care nu vad astfel de lucruri . "

asta a fost citat din capitolul urmator , si aici se zice si mai clar ca femeile ar trebui sa nu mai aiba scurgeri trupesti , la fel ca si barbatii ... ei , ce mai ziceti ? asta e interpretare personala de a mea ???
Vechi 14.05.2009, 02:47:00
emanuel2007
Guest

Implicit

desigur mai sunt si alte texte , insa nu stiu daca am sa le mai gasesc pe net ... la manastire avea o carte a unui ucenic de al lui gheron iosif , si in cartea aia se vorbeste si mai clar despre scurgeri ca sunt pacate ... insa cartea nu o mai am acuma , iar pe net nu cred ca se gaseste ...
Vechi 14.05.2009, 10:40:30
emanuel2007
Guest

Implicit

" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "

vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ... pai e clar de acuma ca tu vrei sa minti cu orice pret ... nu mai conteaza pentru tine decat parerea ta , in pofida sfintilor chiar ... asta e mandrie satanica ... daca ai ajuns sa sfidezi pana si pe sfinti , apoi e clara treaba ...

in plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... deci vad ca tu te pui mai presus si de sfinti , si de apostoli , apoi cine te-oi mai fi crezand cu fac aia a ta de teologie facuta in apus la sectari , eu nu mai stiu ... vad ca te consideri un apostol mai presus de apostoli si de sfinti ... poate vrei sa infiintezi de acuma vre-o noua biserica " ortodoxa " ... nu ai decat , fa ce vrei ...
Vechi 14.05.2009, 10:42:13
emanuel2007
Guest

Implicit

pacat de moarte sau pacat orpitor e tot una ; zii cum vrei : insa nu poti spune ca nu e pacat , si ca nu este opritor de la sf taine , pentru ca chiar si este , ca te opreste timp de 7 zile ...
Vechi 14.05.2009, 11:14:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
... pai e clar de acuma ca tu vrei sa minti cu orice pret ... nu mai conteaza pentru tine decat parerea ta , in pofida sfintilor chiar ... asta e mandrie satanica ... daca ai ajuns sa sfidezi pana si pe sfinti , apoi e clara treaba ...
(...)
apoi cine te-oi mai fi crezand cu fac aia a ta de teologie facuta in apus la sectari , eu nu mai stiu ... vad ca te consideri un apostol mai presus de apostoli si de sfinti ... poate vrei sa infiintezi de acuma vre-o noua biserica " ortodoxa " ... nu ai decat , fa ce vrei ...
Iar ai intrecut masura!
Cum faci de fiecare data cand lumea te contrazice pera mult si nu are aceeasi parere ca tine.
Vechi 14.05.2009, 11:26:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

[quote=emanuel2007;137555]" Sa incerce fiecare dintre voi sa ajunga sa nu mai aiba scurgere trupeasca . "
vad ca de acuma te contrazici si cu textul pe fata ; mai sus le-a spus maicilor respective sa ajunga si ele sa nu mai aiba scurgeri trupesti ..."

Nu este vorba despre maici CONCRET in text. Nu ma convinge, chiar daca le vorbea maicilor,
desi ma indoiesc - se poate ca omul sa fi crezut ca si femeile au scurgeri cand se excita. Sau poate, cum ziceam mai sus, se referea la scurgerile vaginale produse e excitatia sexuala.
Omul da exemplu de la el pentru curatia din suflet, ca atunci nu mai ai nici scurgeri. Nu le spune EXPLICIT sa nu aiba ciclu. La femei menstruatia nu se numeste scurgere, se numeste la parinti putin pudic, 'randuiala femeiasca' sau asa ceva, NICAIERI scurgere. Uite-te si in canoane.

"In plus nu e afirmatia numai a unui singur sfant : canoanele care au interzis femeii sa se impartaseasca 7 zile din pricina ciclului , asta si inseamna : ca au pacatuit de moarte ... "

Cuvintele 'asta inseamna' sunt punse inaintea unei interpretari, inb limba romana pe care o cunosc eu.
Este o regula de lingvistica si loigica la mintea oricui.
Nu 'inseeamna' asta, se considera ca nu este bine sa te impartasesti, pentru ca nu esti intr-o stare potrivita cu impartasania (de ce, de asta incercam sa discutam aici inainte sa intervii tu) dar nu ca este pacat, altfel te-ar intreba preotul la spovedanie daca ai avut ciclu luna asta.

Iar in inderptarul pe care il citezi se spune doar sa nu se impartaseasca, nu se spune textual ca e pacat. Uite-te la listele de pacate pe care le cunosti si spune-mi daca gasesti ciclul pe acolo. Gasesti ce vrei si ce nu vrei, printre altele si daca te-ai spalat cu sapun parfumat si alte bazaconii, dar de ciclu nu scrie in listele astea.
Ai intrebat vreun preot in care ai tu incredere daca se considera ciclul pacat?

E de ajuns?
Gata, am incheiat aici cu discutia asta cu tine, ca iar ne invartim in cerc, si iar ajungem la invective.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42