![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce carti despre interpretarea ortodoxa a Apocalipsei ai citit? Citat:
Sigur ca primeste aceeasi dragoste, si cel mai mare pacatos primeste aceeasi dragoste de la Dumnezeu, problema este modul in care o recepteaza fiecare. Apropo, tu tii Sabath -ul evreiesc? Ca adventistii il tin, si blameaza pe toti cei care nu-l tin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Referitor la blamare... stiti vorba aceea cu "hotul striga hotul". |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Litanu;141027]1. Adventistii nu tin sabatul evreiesc ci tin sabatul celui care se numeste Domn al sabatului (Marcu 2:28). Adica, tin sabatul Domnului Iisus Hristos. [/quite]
Mai bine cititi contextul (daca puteti sa-l si intelegeti) in loc sa schimbati intelesul Scripturiii jongland cu cuvintele. Sabath -ul a fost dat in contextul Legii Vechi si s-a terminat o data cu Legea Veche, nefiind o porunca morala ci una rituala, care a fost desfiintata prin jertfa de pe Cruce la fel cu restul ritualurilor, jertfelor, etc. Dar n-are sens sa reluam aici discutia despre Sabath, am sa o continui acolo unde este deja, cand o sa am timp. Din toate cele 10 porunci ale Decalogului pe care Domnul Hristos le reia in in Evanghelii, nu apare nici macar o singura data Sabatul. Citat:
Este laitmotivul oricarei grupari protestante si neoprotestante de la Luther incoace. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AlinB;141055]
Citat:
Ceea ce vreti sa insinuati dvs. este incalificabil. Vreti sa spuneti ca o persoana a Dumnezeirii a ciuntit din cele 10 Porunci scrise de insusi Dumnezeu pe piatra (ca sa ramana pe vecie). Vreti sa spuneti ca acum nu mai avem 10 Porunci ci doar 9 (sau poate mai putine). Ca doar sunteti mai presus de Dumnezeu! Daca vreti sa argumentati nepazirea zilei a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu), faceti-o cu alte argumente, mai oneste (biserica catolica, spre exemplu, recunoaste ca ea a schimbat ziua de odihna). Nu puneti in spinarea Domnului Iisus Hristos ceea ce El nu a facut. Nu ma indignat faptul ca nu respectati una din cele 10 Porunci, ci argumentul. Nu este deloc cinstiti sa-L bagi pe Hristos "la inaintare", pentru ceva ce nu a facut. P.S. Se pare ca s-a deviat de la subiectul topicului. Discutii despre sabat se gasesc la "secte si culte". |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Nu stiu ce intelegeti prin "argumente oneste", probabil doar cele oferite de dvs pentru ca na, pentru cioara tot puii ei sunt mai frumosi, nu? ![]() Citat:
Citat:
![]() Oricum topicul asta tot acolo isi afla locul,de fapt nici nu inteleg pentru ce a fost deschis, ca sa fim "informati" ca materialele de propaganda adventiste nu sunt eretice? [quote=Litanu;141072] Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Va intreb si eu ceva: de ce Hristos nu enumera toate cele 10 porunci cand acel tanar l-a intrebat ce sa faca pentru a mosteni viata vesnica?
"...de vrei să intri în viață, păzește poruncile. El I-a zis: Care? Iar Iisus a zis: Să nu ucizi, să nu săvârșești adulter, să nu furi, să nu mărturisești strâmb; Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta și să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." Matei 19, 17-19 (si Marcu 10, 18-19 si Luca 18, 18-20) si de ce subliniaza ca: "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Care sunt umbră celor viitoare" Coloseni 2, 16-17 si ca: "Fiul Omului este Domn și al sâmbetei." Luca 6, 5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
si ca: Domnul Iisus Hristos este Domn a ceea ce El a instituit si mai exista. Nu poate fi Domn a ceva ce a fost desfiintat. Este Domnul Iisus Hristos, Domn al vietii dvs.? Daca da, inseamna ca existati, nu sunteti "desfiintat". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca Domnul Iisus Hristos a pazit poruncile lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra), este gresit sa-L copiem? Daca Domnul Iisus Hristos ma va intreba de ce am respectat o anumita porunca, as vrea sa-i pot raspunde: "pentru ca asa ai facut si Tu Doamne". Daca vrei sa nu gresesti, imita-L pe Mantuitorul. "Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui."(spune Mantuitorul in Ioan 15:10) 3. Daca pazirea poruncii a patrta a fost o valabila pentru evrei, pana la jertfa de pe Cruce, de ce nu a spus nimic Mantuitorul despre aceasta anulare a unei porunci? Nu a avut timp? Ca a inviat si si a mai stat 40 de zile printre noi. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AlinB;141055]Confundati legile ceremoniale (scrise pe zapis si pironite pe cruce- Coloseni 2:14) cu Legea Morala a lui Dumnezeu-cele 10 Porunci (scrisa pe piatra de insusi Dumnezeu, pusa in chivot, care se afla inTemplul lui Dumnezeu din cer - Apocalipsa 11:19). S-ar putea sa aveti surpriza ca, la judecata, sa fiti pus fata in fata cu Legea lui Dumnezeu, pe care o cunoasteti dar o desfiintati pentru a va justifica teologia. Mai bine nu ati fi cunoscut aceasta Lege.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A spus cineva ca eu sustin adventismul?Ma supun legilor lor?Eu sunt crestin ortodox si nu sarbatoresc nici un Sabath.Daca citesc o carte care va spun cu toata sinceritatea ca nu e eretica,stiu sa deosebesc cartile eretice,astea doua sunt inofensive si au idei simple si nu fac diferente interconfesionale.Dar a trecut.Faptul ca eu am citit o carte a unui catolic sa zicem nu inseamna ca sunt catolic si sustin adaosul Filique(am dat un exemplu) .Doamne ajuta! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Necazuri si daruri | ionut12 | Generalitati | 16 | 18.06.2012 22:13:26 |
Daruri si talanti | NECTARIE | Generalitati | 1 | 27.01.2011 00:23:02 |
Daruri | dorinastoica14 | Pocainta | 49 | 10.05.2009 23:38:29 |
Sola Scriptura?? | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 16 | 02.07.2008 21:58:50 |
|