Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2009, 11:14:14
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

da, spune sf Vasile cel mare ca Taria este o substantza mai fina shi mai rarifiata ce desparte apele de ape, deci totushi ceva prin care apele nu pot trece caci le desparte, "dar din pricina ca substanta celor care stau deasupra pamintului este fina si rarefiata si nu e perceputa de nici unul din simturile noastre,substanta aceasta s-a numit " tarie ", shi dupa cum se observa cele ce stau deasupra pamantului sunt gazele shi norii shi praful shi locul unde stau stelele shi luna shi soarele pana in departarile departarilor este defapt Cerul....

Apoi ne arata Moisi shi Ioshua adica Dumnezeu prin ei ce fel de Tarie a despartzit Marea roshie in doua shi Iordanul in doua, ca unde era taria lui Dumnezeu putea trece poporul, oamenii, doar apele se dadusera in laturi, asha cum la Creatzie sa dedusera in sus shi in jos acum se dadusera in dreapta shi stanga, deci Taria Cerului pare a fi sf Cruce nevazuta... pomenirea lui Dumnezeu, rugaciunea, nadejdea in El, Credintza, Cuvantul lui Dumnezeu.

Dar se pune o intrebare fireasca:

pentru ce cred cercetatorii ca pamantul se invarte? pentru ce crede omul ca nu pamantul este centrul universului? pentru ce crede omul ca Dumnezeu nu l-ar iubi pe om incat sa-l puna pe om pe pamant, pamantul ca fiind Centru al universului? dar totushi tzelul omului nu este pamantul ci Cerul ca tzinta a lui spre Desavarshire, caci Cerul este scaunul imparatesc al lui Dumnezeu... shi fireshte omul desavarshit, sfantul, ca loc de odihna al Domnului....

dar intrebarea este pentru ce crede omul ca pamantul se invarte in jurul soarelui? pentru ca ar fi shi pamantul socotit o planeta ca shi celelalte planete shi atunci bagate toate intr-o mishcare in jurul soarelui iata au demonstrat ca soarele sta shi pamantul se invarteshte...

poi eu cred ca ei se inshala chiar daca multzi o sa zica despre mine ca vreau sa neg evidentza... shi ca ma dau impotriva lui galileo-galilei... dar am impresia ca chiar daca Pamantul nu sta pe elefantzi, totushi defapt, Soarele shi Luna se invart in jurul Pamantului shi planetele in modul lor de invartire shi toate toate prin mishcarea lor se invart in jurul Pamantului, caci tot Cerul shi tot Universul se roteshte in jurul Pamantului, caci atat de mult a iubit Dumnezeu Lumea, ca a dat pe Fiul Sau preaiubit ca oricine, din orice neam shi orice semetzie sa creada in Fiul shi Acesta sa ne mantuie shi sa ne dea Viatza veshnica in veacul ce va sa fie...

deci eu tind sa cred ca centru de coordonate al tuturor celor ce se afla in univers este Pamantul, shi in jurul lui se invartesc toate inclusiv Soarele shi Luna shi Stelele shi Galaxiile shi tot Cerul.... nu ca ar fi mai important pamantul ca shi cerul ci pentru ca intreaga Dragoste a lui Dumnezeu a fost spre pamant, spre Om, ca shi omul sa ridice ochii shi sa iubeasca Cerul shi pe Dumnezeu...

iar oamenii de shtiintza, ei au hotarat, ca daca eshti mai mare, adica asha ca soarele, atunci musai cele mici se rotesc in jurul celor mai mari, asha cum luna se roteshte in jurul soarelui, asha shi soarele shi planetele in jurul centrului mai mare al galaxiei shi tot asha au gasit ei explicatzii rautacioase ca sa ne arate ca defapt cele mici se rotesc mereu in jurul celor mai mari...

dar nu este deloc asha, deci nu este sigur ca pamantul se invarte in jurul soarelui sau al axei sale, caci in orice mishcare poate sa i se socoteasca centrul, reperul, axele de coordonate, fatza de care lucrurile se invart sji se mishca, orishiunde, in oricare dintre punctele spatziale shi astfel se poate calcula mishcarile unora fatza de altele shi nu ne obliga absolut deloc sa fie marimea, soarele, atractzia, ca obligatoriu centrul shi pozitztia statica sa fie a Celui mai mare. Deci ma intreb de ce a acceptat omul aceste teorii fanteziste bazate pe ordonarea in marime ca forma... poi Dumnezeu care a zis "Sa fie lumina! si a fost lumina" sa nu fi dorit oare prin punerea soarelui pe Taria Cerului ca sa-i tzina locul, nu vroia oare sa ne arate cum se invarte Dumnezeu shi cum lucreaza mereu shi neobosit pentru pamant shi pentru omul pe care l-a creat din dragoste? shi iata Luna, ca shi sotzie a Soarelui, deshi este mai micutza shi mai apropiata de Pamant, omul o vede de aceiashi dimensiune ca shi pe soare, deci asta ne arata ca Ambii Luminatori Lumineaza shi Carmuiesc, iar Luna sarmana carmuieshte acolo unde este mai greu, carmuieshte pe om in bezna noptzii...

deci am impresia ca Pamantul este static shi este Centrul universului shi toate celelalte se invart in jurul Pamantului, tot ce este Deasupra, tot ce este deasupra Cerului, toate se rotesc in jurul pamantului, in jurul omului, din dragostea lui Dumnezeu pentru om, ca shi omul sa se ridice, sa-shi ridice ochii spre Cer shi spre Dragostea lui Dumnezeu... ca sa se odihneasca in Dumnezeu... fireshte daca primeshte sa se impace cu Dumnezeu...

deci Pamantul este centrul axelor de coordonate al universului, functzie de care Dumnezeu a creat shi a dat toate celelalte ca sa-l inveleasca shi sa-l mangaie pe om, de la Dumnezeu prin ele...

deci cred ca oamenii de shtiintza mint incercand sa plaseze axele de coordonate in mod bizar functzie de ordonarea marimilor fizice... caci nu este asha...

deci in mod sigur nici papa inchizitor cu elefantzii shi nici Galileo-Galileu nu aveau dreptate, deci amandoi mintzeau... shi eu intuiesc shi banui ca defapt centrul este Pamantul shi omul, omul lui Dumnezeu... omul smerit, cu smerenie smerita.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Geneza Templier Knight Din Vechiul Testament 67 27.05.2017 19:14:27
Interpretarea viselor redandrei90 Generalitati 14 02.04.2014 14:09:09
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47