![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vindecare a adus-o de fapt Dumnezeu. Sarpele de arama prefigura pe Hristos care avea sa ne vindece de otrava pacatului, atarnand pe lemn. Era, daca vreti o icoana, insa doar cu scop didactic, israelitii nu trebuiau sa se inchine acelui obiect de arama si sa arda tamaie in cinstea lui. De aceea a si fost sfaramat de catre regele reformator.
Nu treceti va rog peste faptul ca Iisus era doar un Prunc la data aceea. Magii au adus inchinare in felul lor, sa nu uitam ca ei nu erau crestini, nici macar evrei... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand au venit magii era Prunc , dar nu era unul obisnuit , era Fiul lui D-zeu intrupat...chiar daca era Prunc CRED ca avea putere ca D-zeu (doar era D-zeu)... Magii nu au fost crestini , dar prin Providenta Divina au veni si s-au inchinat Lui aducandu-i daruri , DE CE D-ZEU A INGADUIT ACEST LUCRU ? Crezi ca avea nevoie, putea (repet) sa-i impiedice sa vina...daca Lui nu-i placea aceste daruri (si aici ma refer in special la TAMAIE) aceasta relatare BIBLICA cred ca nu-si avea rostul, ...deoarece erau multe fapte facute de Iisus care daca s-ar fi scris in aceasta Carte n-ar incapea in lumea asta toate cartile. Sunt intrebari firesti care isi au raspunsul in Biblie si, spre deosebire de cultele eretice, in viata Bisericii. Eu asta cred , iar daca nu ar fi bine ce cred, am nadejdea ca asa cum nu i-a respins pe Magi , asa nu nu va respinge si pe noi atunci cand ii aducem DARURI. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si din cate se vede, este considerat bun. In timpul sarbatorilor de iarna se merge cu "steaua magilor" (din cauza careia au murit o multime de prunci). De ce nu se merge cu "ingerii", care i-au condus pe pastori direct la staulul in care s-a nascut Iisus? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Numai ca acea "stea" l-a anuntat mai intai pe criminalul de Irod. Eu propun, sa nu mai mergem cu "steaua", ci sa megem cu "ingerul" (un nou obicei). Si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului (Luca 2:8-12), fara sa provoace nici un rau.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa mergem cu "ingerul"(un nou obicei), pentru ca si acesta (ingerul) a anuntat Nasterea Mantuitorului, fara sa provoace vre-un rau. De ca sa mergem cu "steaua" magilor cand putem marge cu "ingerul" Domnului? |
|
|||
|
|||
![]()
Scuze. Am postat de doua ori acelasi raspuns deoarece mi se paruse ca primul mi-a "disparut".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sa sti ca chiar se merge cu "ingerul" in traditia populara exista multe scenete de craciun si colinde in care apar pastori, irozi, ingeri si toate acestea pt a vesti Nasterea lui Hristos
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
In fine. Oricum, discutia asta cu "steaua" a fost mai mult pentru "divertisment". Si totusi, eu nu sunt chiar sigur ca steaua aceea era lucrarea lui Dumnezeu. Daca era a lui Dumnezeu, i-ar fi condus pe magi direct la Pruncul nascut, nu-i mai ducea pe la dezechilibratul mintal, numit Irod.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
O colega de-a noastra de forum... | dorinastoica14 | Umanitare | 20 | 17.06.2011 21:19:11 |
Pentru o colega deosebita Anica | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 01.04.2011 04:09:15 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
|