![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti sigur ca nu a facut suc de struguri? Aveti vreun argument in afara de cuvantul vin (termen ce desemneaza in original atat vinul fermentat, cat si mustul de struguri)?
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca era suc de struguri s-ar fi ametit oamenii?!? Sau daca era fermentat tot suc de struguri se numea? Scrie clar ca nunul l-a luat deoparte pe mire si i-a zis:"fiecare pune la inceput pe masa vinul cel bun, iar dupa ce mesenii s-au ametit, il aduce pe cel mai rau, dar tu ai facut invers". Citatul nu este mot-a-mot, ci din memoria mea, dar oricum, din moment ce oamenii se ametesc, inseamna ca "sucul" de struguri era fermentat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatul dvs. probabil este din "biblia betivului" (alta decat Sfanta Scriptura). Cred ca va este greu sa concepeti faptul ca se poate petrece la o nunta fara ca oamenii sa bea vin ametitor. Si, uite asa, l-ati confundat pe Domnul Iisus Hristos cu zeul Bachus (la care este posibil sa va inchinati). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu nadejdea ca ma veti ierta, voi cauta sa nu mai fac astfel de greseli. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu ma inchin zeului Bachus, pentru ca eu sunt crestina, si nu pagana, cum credeti Dvs. Iar citatul nu este luat din "Biblia Betivului"(nu stiu cum ati putut scrie asa ceva), ci din Biblie sau Sfanta Scriptura. In opinia Dvs, "dupa ce au baut bine", nu este egal cu "s-au ametit"? Si domnul Iisus a stat la masa cu pacatosii care beau si se veseleau. Nu puteti contrazice Biblia Sau vreti sa faceti si acum cum ati facut cu steaua, care in opinia Dvs, e vinovata pentru moartea celor 14.000 prunci? Sa va spun ceva, domnule Litanu: caile Domnului sunt nestiute. el este atotputernic, si nimic nu ni se intampla fara voia Lui. El lasa pe diavol sa ne ispiteasca doar atat cat crede El ca putem rezista Doamne ajuta
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In obisnuinta noastra, ne este greu sa concepem ca poti sa bei bine fara sa te ametesti. Ne este greu si sa credem ca vinul poate sa nu te ameteasca. In Sfanta Scriptura, atat pentru vinul nefermentat (must-fara alcool) cat si pentru vinul fermentat (ametitor) se foloseste acelasi termen. |
|
|||
|
|||
![]()
Puteți continua bine mersi cu controversele. La mine situația și-a găsit un final. Nu am să fiu cu ea. De astă dată finalul e sigur.
|
|
|||
|
|||
![]()
din perspectiva unui baptist , deci neoprotestant convertit la ortodoxie in urma cu 9 ani.
Liderii, conducatorii , ideologii neoprotestanti sunt respectati si adorati de comunitati la fel ca si apostolii si chiar se socotesc urmasii fideli ai acestora prin citirea epistolelor si invataturilor noutestamentare si incercarea de aplicare intocmai in adunarile lor. Se studiaza asiduu si Vechiul Testament in paralel cu N.T si se diseca amanuntit toate scrierile biblice. Interesul si costiinciozitatea studierii acestora sunt infinit de scrupuloase, fiind socotite ca esentiale pentru mantuirea sufletului si necesare pentru combaterea altor invataturi.Pana aici este in regula, pentru ca nici un cuvant nu se va intoarce fara sa aduca rod, dar marea inselare pentru omul nestiutor este interpretarea pe care acesti lideri o dau Sfintelor Scripturi. Lingvistii stiu si stim si noi ce mult conteaza chiar si o virgula si un accent pentru a schimba complet sensul si semnificatia frazei, ce sa mai vorbim de 'traduceri' identic naturale. Si pentru ca manipularea sa fie completa si-au facut un scop in sine de a 'indoctrina' orice membru ca ortodocsii ( in Romania ) si catolicii sunt cei mai mari rataciti si idolatrii si FOOARTE PERICULOSI, inchinatori si slujitori la draci. Asa ca puteti sa trageti si singuri concluziile cum ,dupa aderarea la secte a unor oameni, acestia isi schimba total atitudinea fata de cei din jur.Li se innoculeaza o psihoza in masa legata de Biserica traditionala ca, niciodata, sa nu cumva sa doreasca sa se mai intoarca. Se cauta versete atat din NT cat si din VT, se fac niste analogii cu totul si cu totul puerile, care bineinteles ca 'tineau' la niste bieti oameni analfabeti . Acum vad ca tin si la cei 'scoliti', dar complet in afara de teologie, de scrierile filocalice,fara o cultura a Duhului. Cat despre Sfanta Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului, au cel putin aici bunul simt sa le explice adeptilor ca este doar un simbol. Au ,intr-adevar , cam o data pe luna o zi in care se impart bucatele mici de paine si un paharel minuscul de vin la fiecare dupa ce se roaga pentru binecuvantarea acestora, ca o aducere aminte a jertfei Domnului.Dar si aici intervine atacul asupra ortodoxiei ! Ridiculizand, batjocorind si defaimand credinta ca prin puterea si lucrarea Duhului Sfant si prin rugaciunile preotului sfintit painea si vinul sufera vreo trasformare reala.Lor li se innoculeaza ca toate acestea sunt doar minciuni si inselatorii. Si eu aveam aceeasi parere si cand am inceput sa studiez ortodoxia ca sa o pot combate pentru a-mi atrage sotul la neoprotestanti am spus:" Ei asta chiar este cea mai mare 'gogorita' pe care ortodocsii astia redusi mintali o pot sustine. Dupa ce Duhul Sfant a inceput sa-mi lumineze mintea prin scrierile filocalice,dupa minunile pe care le-am trait si de care ma temeam ca sunt de la cel rau, dupa ce tot esafodajul meu construit cu grija a inceput sa se clatine, cand inca nu stiam cu certitudine ce sa aleg ce credeti ca m-a convins ca sunt pe o cale rea, cum credeti ca a sunat chemarea cereasca? "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, toti cei flamanzi si insetati "Caci cine nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are parte cu Mine" Atunci am inteles foarte clar acest cuvan pe care-l citisem de mii de ori ,dar care atunci, in acel context, in acea nevoie sufleteasca s-a dovedit raspunsul pe care-l asteptam. Da, era cuvantul scris pe paginile Sf. Scripturi, dar curat si degrevat de interpretarea defaimatoare si mincinoasa.Da, era chemarea la Sfanta si adevarata impartasire cu trupul si sangele Domnului si am simtit real ca eu, pana atunci, nu am avut parte de asa ceva, deci nu puteam sa am nicidecum siguranta mantuirii sufletului, indiferent de sperantele mincinoase pe care mi le dadeau acei lideri la fel de inselati ca si mine in asteptari. Ganditi-va doar la ispitirea Domnului ! Chiar cu cuvantul scris a indraznit cel rau sa vina la insusi Fiul Lui Dumnezeu, dar denaturat nu prin slova ci prin interpretare. Exact prin aceleasi metode pot fi si acum manipulati bietii oameni fara o baza si o protectie reala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In general necuratul ne da atractie (si chiar patima) pt. o persoana ratacita in nadejdea ca ne va duce dupa ea si ne vom pierde si noi - sau invers, daca suntem pacatosi (adica sub puterea lui), doar-doar va corupe un suflet curat cu ajutorul nostru (vezi cazul Sf. Ciprian si Iustina). Dumnezeu ingaduie insa uneori asemenea ispite pentru ca poate scoate un bine din ele, iar planurile diavolului sa fie rasturnate in final (exact cum a patit cu Sf. Iustina si Ciprian, dar mai sunt asemenea si Sf. Mucenite Tecla, Marina, Tatiana, Agata, Eugenia si altele din Sinaxar sau Pateric). Cand diavolul vede ca cel ce urma sa cada primeste "intariri" de sus si risca sa-l indrepte sau sa-l scoata de sub puterea necurata pe cel de care se folosise pana atunci, intra in mare panica: prioritatea nr.1 devine despartirea celor doi, inainte de a fi prea tarziu... Atunci apare ca din senin alta persoana mai "interesanta" in viata unuia (sau a ambilor), dispare interesul reciproc, prieteni sau membri ai familiei vin (nesolicitati) sa dea o mana de ajutor la despartire, etc... Ei bine, tocmai atunci ar trebui sa vegheze si sa se roage! (care din ei are credinta) Niciodata nu-si lasa prada usor necuratul, mai ales cand e vorba de suflete de crestini dusi in ratacire - asta e un detaliu pe care multi il uita! O prietena dintr-o familie penticostala (parca asta era cultul) s-a hotarat sa se boteze ortodoxa si chiar se gandea sa-si caute un duhovnic (din pacate nu stiu pe cine sa-i recomand in Arad)... in primavara se apropia Pastele, ar fi sarbatorit Invierea cu un prieten ortodox si cu drept-credinciosii, dar ca prin minune a primit o invitatie de la un var din Austria sa il mediteze la franceza (platea el tot, drum, etc). Evident, a facut totul dupa capul ei, nu s-a ales mare lucru din acea calatorie si meditatii, nici varul nu prea avea chef de invatat... dar a mai pierdut o ocazie si un test pe calea mantuirii, poate la anul n-o sa mai aiba nici ravna de pana acum si uite-asa se stinge duhul in om (tactica asta a amanarii o foloseste mereu diavolul cand e vorba de spovada)... Eu zic ca exact atunci nu trebuie lasat sa-si faca treaba! Daca Dumnezeu ti-a scos in cale o persoana pt. care ai simtit cat de putin, fa ceva pt. sufletul ei... pomeneste-o in rugaciune sa o apere Dumnezeu de ispite si daca vezi ca are cat de cat inima buna, daruieste-i ceva sa o ajute in viitor - de ex. unul din volumele de marturii despre pr. Arsenie Boca (eu le-am daruit prietenilor simpli sau inaltilor ierarhi si nadajduiesc ca toti sa se foloseasca) P.S. pentru mine s-au rugat staruitor doua femei, una catolica si una pocaita (despre ele stiu sigur) - asa am ajuns la duhovnic si in biserica ortodoxa! Dumnezeu aude rugaciunile facute din inima pentru cine avem dragoste crestineasca si mai ales daca ele contin cuvintele "Faca-se voia Ta" are grija ca rezultatul sa fie cel bun! Doamne ajuta! Last edited by deja-vu; 03.08.2009 at 05:17:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca | ioanna | Secte si culte | 138 | 18.02.2012 15:26:35 |
O colega de-a noastra de forum... | dorinastoica14 | Umanitare | 20 | 17.06.2011 21:19:11 |
Pentru o colega deosebita Anica | mara2008 | Slujba inmormantarii | 13 | 01.04.2011 04:09:15 |
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala | petrut-angel | Secte si culte | 35 | 17.11.2010 10:36:19 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
|