![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfintii Apostoli ne invata ca mai inainte trebuie sa citim sau sa auzim si apoi sa credem: "Dar lucrurile acestea au fost scrise, pentru ca voi sa credeti ca Iisus este Hristosul" (Ioan 20:31) "Sa auda cuvantul Evangheliei si sa creada" (Fapte 15:7) "Cum vor crede despre acela despre care n-au auzit?" (Romani 10:14) "Credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos" (Romani 10:17). Observati legatura dintre cunoasterea Cuvantului si credinta? Altfel, ce vreti sa creada oamenii? Povestile babesti cu care li se umple capul? Stau de vorba cu multi ortodocsi si-mi pare rau cand vad cat de putin cunosc despre Dumnezeu. Ce sa-i mai intrebi de credinta? Iar de vina pentru aceasta, sunt cei ca dvs., care vin cu teorii care stau in calea cresterii in credinta. Credinta mea a aparut, cu adevarat, in urma auzirii (citirii) Cuvantului. Lucru pe care il doresc la cat mai multi. Nimic nu a reusit sa-mi trezeasca dragostea si credinta pentru Dumnezeu, asa cum mi-a trezit-o Cuvantul Sau (Sfanta Scriptura) si lucrarea Duhului Sfant in viata mea. |
|
|||
|
|||
![]()
Si cand nu erau Sfinte Scripturi tiparite de unde puteau citi oamenii Cuvantul Domnului? Nu Il auzeau oare din Biserici, din gura preotilor? Ar fi culmea sa iei la o adica de bun cuvantul babelor/femeilor barfitoare. Iar pe atunci (vorbesc de vremurile in care nu ajunsese Sfanta Scriptura sa fie tiparita) nici macar nu exista protestantismul. Tu chiar vrei sa ma faci sa iau de buna ultima si cea mai tanara [si evident si cea mai departata de Adevar] denominatiune asa-zis crestina, protestantismul sau neo-protestantismul? Multumesc frumos, insa nu-i cu putinta a merge pe calea inselarii neo-protestante.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|