Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2009, 10:14:25
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Daca incerci sa gandesti cu mintea [intunecata de atatea si atatea pacate] ceea ce vrea sa transmita Sfanta Scriptura si nu incerci sa simti intai credinta, lasandu-te in voia Domnului si mai apoi, in aceasta stare sa incerci sa intelegi Sfanta Scriptura[dar repet, nu trebuie sa-ti folosesti mintea mai mult decat strictul necesar, caci exista o sansa f. mare sa cazi in ratacire!!!], atunci ceea ce vei crede tu in persoana despre modul in care intelegi Sf. scriptura nu va face decat sa-ti alimenteze ego-ul, parerea inalta despre propria-ti persoana, parere echivalenta cu mandria, pacatul originar, in care au cazut protoparintii nostri, Adam si Eva.
Acelasi lucru il cred referitor si la parerile exprimate de tine cu privire la varsta potrivita la care ar trebui sa fie botezat un crestin.

Doamne ajuta si o dimineata cu folos!
Inca o pledoarie (sub alta forma) pentru indobitocirea omului. "Nu trebuie sa-ti folosesti mintea mai mult decat strictul necesar" - spuneti dvs. (printre altele). Fiti putin mai explicit. Sau mai exact, spuneti ce pierdeti daca oamenii cerceteaza? Va e teama ca vor cunoaste niste lucruri pe care le-ati tinut ascunse?

Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ne indeamna sa cercetam, iar dvs, veniti cu indemnul tipic inchizitiei "crede si nu cerceta".

Referitor la botez: sa stiti ca am avut probleme serioase. Am umblat sa cunosc mai multe biserici si culte. Cautam una care sa respecte Sfanta Scriptura si unde sa fac un legamant cu Domnul, printr-un botez dupa voia lui Hristos. Simteam, in sufletul meu, un gol puternic. Credeam Evanghelia, dar nu facusem o marturisire de credinta, prin botez (asa cum ne invata Sfantul Apostol Petru). Si, nici nu gaseam o biserica atasata de Cuvantul lui Dumnezeu. Toate, pe la cate am fost, doar mimau orientarea dupa Scripturi. Dezamagit, ma hotarasem sa merg la una din biserici sa ma botez (asta insemnad un legamant cu Domnul, nu cu acea biserica) si apoi sa-mi vad de treaba mea, fara a mai frecventa acea biserica. Botezul crestin era important pentru mine. Si imi lipsea. Ceea ce s-a intamplat cu mine cand eram bebelus, nu a fost decat o baita.

M-am rugat mult si Domnul a raspuns la framantarile mele. Am gasit o biserica ce cauta sa se supuna intru totul Sfintei Scripturi. M-am botezat asa cum ne invata Mantuitorul, facand un legamant cu Dumnezeu (nu cu acea biserica).

Credeti ca o perioada de cercetare a Scripturii, de cautari si rugaciuni te poate duce la ratacire (ceea ce vreti dvs. sa insinuati). Ce trebuia sa fac? Sa nu cercetez Scriptura si sa ma duc la un preot sa-mi serveasca direct varianta lui (pe care eu sa o inghit "fara sa folosesc mintea mai mult decat strictul necesar")?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15