Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2009, 14:30:53
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
De ce puneti accent pe "partea nevazuta"? De ce oamenii stiu asa de putin despre pocainta, despre botez, despre casatorie (mai ales)? Sfanta Scriptura nu pune accent pe sacramente ci pe invatare crestina, sanatoasa.

Atatea "taine" si atat de putina invatatura sanantoasa din Sfanta Scriptura, nu sunt decat o insulta la capacitatea omului de a pricepe (vorba unui prieten ortodox: "imi insulta inteligenta").

Respectati Sfanta Scriptura. V-am aratat toate versete care vorbesc despre taine. Ati vazut ca, din 20 de versete, doar 4 sau 5 vorbeau despre "partea nevazuta" a tainelor. Restul de cca 15 versete, vorbeau despre cunoasterea tainelor.
Cine ti-a spus ca noi am pune accent pe ceva in detrimentul altui lucru? Noi, ortodocsii punem accent pe toate: invatatura Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii fixate de Sfintii Parinti, urmasii Sfintilor Apostoli fara de care nu putem cunoaste legile, voia si lucrarea lui Dumnezeu in lume si in viata fiecarui om, Sfintele Taine caci fara ele nu primim harul lui Dumnezeu ce ne lumineaza sa intelegem corect si deplin invatatura crestina, primim iertarea pacatelor in Sf Taina a Spovedaniei si apoi impartasirea cu insusi trupul si sangele Domnului in Taina Sfintei Euharistii, fara de care nu ne putem mantui;deci toate sunt importante.
Voi ati pus accent pe studierea si talcuirea dupa cum va taie pe voi mintea a invataturilor Bibliei care, la prima vedere e buna dar nu mantuitoare, plus ca duce la faramitarea crestinismului in mii de secte fiecare cu talcuirea si invatatura proprie si care culmea au toate pretentia ca ar fi Biserica adevarata. La voi botezul si frangerea painii sunt doar niste simboluri fara efect in plan spiritual, deci nu aveti nimic sfant, doar citirea discutarea Bibliei, adica vorbarie goala.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07