Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2009, 11:34:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul
Este urata asocierea, in repetate randuri, a cunoasterii Sfintei Scripturi cu ceva satanic.
Vreau sa va amintesc ca Domnul Iisus Hristos l-a biruit pe diavol cu Scriptura. De fiecare data s-a aparat de inselatoriile lui cu "este scris". Dvs. cum va aparati de aceste inselatorii care vin din toate partile (chiar si din altare sau de la amvoane)?
Eu cred ca, cel rau nici nu se oboseste prea mult cu cei care nu cunosc Scriptura, pentru ca se ratacesc ei singuri:
"Drept raspuns Iisus le-a zis: "Va rataciti, pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile nici puterea lui Dumnezeu."(Matei 22:29)

Vorbiti de vibrarea inimii la revarsarea Adevarului din Sfanta Scriptura. Poate avea o astfel de "vibratie" cel care nu cunoaste Sfanta Scriptura?

Daca citit Evangheliile veti vedea ca Domnul Iisus Hristos raspunde de vreo 40 de ori,( in fata fariseilor, preotilor si norodului) cu "este scris" (referindu-se la ce este scris in Scriptura). La fel fac si Sfintii Apostoli (citit epistolelel lor). Iar dvs. asemuiti cunoasterea scripturii cu ceva satanic.

Am o intrebare, la care va rog sa-mi raspundeti: este un lucru bun ca un crestin sa cunoasca bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli? Daca considertati ca da, mai am o intrebare suplimentara: unde se gasesc aceste invataturi?
Domnule,dumneavoastra constientizati ca nu intelegeti nici un mesaj cum trebuie, cum puteti crede ca sunteti in masura sa intelegeti Biblia atunci?...

Este lucru stiut ca si oamenii nebuni stiu sa citeasca si pot interpreta Biblia, si aia cu IQ=21 si aia care vor sa rastalmaceasca intentionat...toti pot citi, memora si interpreta Biblia...dar cum puteti sustine dumneavoastra si sectele ca toti indivizii pot intelege si interpreta Biblia cum trebuie totusi????

Sunteti constient ca cei din cadrul sectelor tot descopera interpretari la foc armat si unii pot sa interpreteze doar pentru a se evidentia si ei cu ceva in cadrul comunitatii???

Daca ar avea mintea luminata cu adevarat de Dumnezeu nu ar intelege toti sectantii Biblia la unison?

P.S. Ati constientizat macar pana acum, tot citind pe acest forum ca dumneavoastra nu cunoasteti toata Biblia si ca nici macar nu credeti in toata Biblia de fapt? Recunoasteti ca sectantii nu prea se ghideaza de fapt dupa principiul " Sola Scriptura " ci mai mult dupa " Solo Antico Testamento" ? Va numiti crestin, credeti in Iisus Hristos dar serbati Sabatul, cand nici un crestin nu a mai serbat Sabatul dupa Invierea Mantuitorului?

Citat:
As putea sa o numesc, biserica "stalpul si temelia adevarului", pentru ca are la baza adevarul din Sfanta Scriptura, dar nu o fac pentru ca mi-au luat-o altii inainte (desi, in biserica lor, minciunile se gasesc chiar in importante scrieri spirituale)
Dumneavoastra va puteti numi " confesiunea" cum va doriti, insa simtiti ca nu o puteti numi "Stalpul si temelia Adevarului" si nu faceti acest lucru pentru ca NU este.
Nu v-au luat-o altii inainte, Biserica Ortodoxa este Stalpul si Temelia Adevarului

Last edited by AndruscaCIM; 24.09.2009 at 11:41:45.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2009, 19:19:07
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Domnule,dumneavoastra constientizati ca nu intelegeti nici un mesaj cum trebuie, cum puteti crede ca sunteti in masura sa intelegeti Biblia atunci?
Am constientizat mesajul dvs. mai mult decat va imaginati. Sunt de acord cu dvs. ca poti ajunge in iad cu Biblia in mana (banuiesc ca asa ceva ati vrut sa spuneti).

Dar, mi-am permis sa raspund si la ceva ce se intelegea foarte clar din postarea dvs. : aversiunea fata de cercetarea Sfintei Scripturi. Sa nu-mi spuneti ca sunteti departe de asa ceva. Mesajele dvs. nu incurajau deloc cercetarea Cuvantului lui Dumnezeu. Dimpotriva.

Citat:

Sunteti constient ca cei din cadrul sectelor tot descopera interpretari la foc armat si unii pot sa interpreteze doar pentru a se evidentia si ei cu ceva in cadrul comunitatii???

Daca ar avea mintea luminata cu adevarat de Dumnezeu nu ar intelege toti sectantii Biblia la unison?
Dvs. chiar credeti ca "sectantii" cerceteaza Biblia cu seriozitate si dorinta de a afla adevarul? Doar declara asta. Exista vre-o 3 sau 4 biserici neo-protestante care fac lucrul acesta in mod constiincios. Restul, doar mimeaza studiu Bibliei (si ajung, asa cum ati spus, la "descoperiri la foc automat".).

Citat:
P.S. Ati constientizat macar pana acum, tot citind pe acest forum ca dumneavoastra nu cunoasteti toata Biblia?
Foarte corect.

Citat:
si ca nici macar nu credeti in toata Biblia de fapt?
Cat se poate de fals.

Citat:
Recunoasteti ca sectantii nu prea se ghideaza de fapt dupa principiul " Sola Scriptura " ci mai mult dupa " Solo Antico Testamento" ?
" Solo Antico Testamento"?! Nu am mai auzit de asa ceva.

Citat:
Va numiti crestin, credeti in Iisus Hristos dar serbati Sabatul, cand nici un crestin nu a mai serbat Sabatul dupa Invierea Mantuitorului?
Gresit. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli au pazit singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, inca de la facere. Iar primii crestini, au pazit ziua a saptea (sambata).
Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata,

Noi pazim ziua a carei Domn este Hristos. "Fiul omului este Domn si al sambetei". (Marcu 2:28)

Considerati ca nu sunt crestini cei care pazesc toate cele 10 Porunci ale lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului)? "Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12)

Citat:
Dumneavoastra va puteti numi " confesiunea" cum va doriti, insa simtiti ca nu o puteti numi "Stalpul si temelia Adevarului" si nu faceti acest lucru pentru ca NU este.
Nu v-au luat-o altii inainte, Biserica Ortodoxa este Stalpul si Temelia Adevarului

"Stalpul si temelia adevarului" este acea biserica, care are la baza Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) si se subordoneaza acestui Cuvant Adevarat.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2009, 20:29:14
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

nu?nu se pune accent?atunci e bine.......nu stii nimic.ai fost degeaba in "BISERICA NOASTRA".ramai in "BISERICA TA DREPT-MARITOARE".e mai bine asa.......poate acolo vezi adevarul.ati impanzit lumea cu dogma voastra.ati prostit populatia infometata de dupa revolutie cu sute de tir-uri cu ajutoare materiale.dar de cele spirituale ati uitat.......cand urmeaza sa legati si homosexualitatea,fratilor intr-un hristos?dar avortul?nu va este frica de dumnezeu?voi vorbiti de sf scriptura?te-am intrebat odata si nu mi-ai raspuns.....va stiti istoria?cati la suta din membrii vostrii isi stiu istoria propriei voastre "biserici"?cate confesiuni,atatea caractere?cate confesiuni atatea gandiri?sunteti mai mult de 30000.........ti-am mai spuso si iti mai spund....sunteti 30000.....
Reply With Quote
Vechi 24.09.2009, 23:23:31
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
.ai fost degeaba in "BISERICA NOASTRA".ramai in "BISERICA TA DREPT-MARITOARE"
Altii isi intituleaza biserica "drept-maritoare". Noi il premarim doar pe Dumnezeu.

Citat:
.
.e mai bine asa.......poate acolo vezi adevarul.]
Adevarul nu este in nici o biserica ci il gasim in Cuvantul lui Dumnezeu. Biserica are datoria sa-l puna pe om fata in fata cu Adevarul.

Citat:
.
nu va este frica de dumnezeu?.....
Ba ne este.

Citat:
.
voi vorbiti de sf scriptura?.....
De ce n-am vorbi? Acceptam sa ni se demonstreze cu Sfanta Scriptura ca gresim (ma refer la cei din biserica mea).

Citat:
.
te-am intrebat odata si nu mi-ai raspuns.....va stiti istoria?cati la suta din membrii vostrii isi stiu istoria propriei voastre "biserici"??
Unii poate o stiu altii poate nu. Ce importanta are? Important este ca fiecare sa faca voia lui Dumnezeu dupa cum este aratata in Cuvantul Sau.

Ca divertisment: dvs. va cunoasteti istoria in mod real? Stiti, spre exemplu, in ce an a fost infiintata B.O.R.?

Citat:
.
cate confesiuni,atatea caractere?cate confesiuni atatea gandiri?sunteti mai mult de 30000.........ti-am mai spuso si iti mai spund....sunteti 30000.....
Ce treaba avem noi cu multimea de confesiuni? De ce nu considerati ca din cele 30000 (cam mare cifra) faceti parte si dvs.? Va credeti mai speciali?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 17:44:27
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Altii isi intituleaza biserica "drept-maritoare". Noi il premarim doar pe Dumnezeu.

?

Felicitari , o sa vedeti Raiul.
Insa mare grija cu MANDRIA si SLAVA DESARTA.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
dfgergheg

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10