![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce bine ar fi daca fiecare om ar face o cercetare a istoriei Bisericii, dezbracat de orice doctrina neo-protestanta ca sa vada cum biserica secolului unu si doi avea liturghie avea taine, era o biserica liturgica Nu e vorba de misticism, Harul lui Dumnezeu revarsat prin Sfintele Taine nu e misticism ci impreunare cu Hristos La partea cu judecata semenilor iti dai arama de neo-protestant adevarat pe fata asa ca nu mai am ce comenta Ei sa sti ca renuntarea la unele vicii nu e neaparat dovada a credintei si mormonii sunt foarte morali, Martorii lui Iehova deasemenea, chiar Islamicii sunt niste oameni care nu consuma alcool, multi atei sunt foarte morrali si nu consuma bauturi alcoolice sau tutut deasemenea au o dieta foarte echilibrata Apoi, de ce ti se pare ca toti ortodocsii care scriem pe acest forum, suntem betivi, curvari si egoisti? oare e bine sa bagi in aceeasi oala betivul de pe strada cu omul cumpatat care merge saptamanal la Sf Liturghie si are o traire morala? oare e bine sa bag si eu neo-protestantul model cu vecinul meu neo-protestant care este in puscarie pt furt? Schimbarile de care vorbesti dumneata , de cele mai multe ori sunt renuntarea la vicii, dar n-am vazut nici un neo-protestant sa fie schimbat intru smerenie, ba mai multi, fosti betivi, dupa ce au trecut la secte, au devenit mari judecatori ai semenilor si ai ortodoxiei, desi ei inainte nu calcasera pragul Bisericii Permite-mi sa fiu reticent la astfel de schimbari care din cate am vazut eu toata sunt trase la indigo " am fost betiv, fumator si m-am pocait si sunt mantuit" cand o sa vad o schimbare in sensul "m-am crezut superior, am fost mandru, am judecat pe fratele meu, m-am crezut mantuit si pe altii i-am socotit pierduti, pacatosi, oameni de nimic dar acum m-am schimbat si ma smeresc si nu mai judec si imi vad de pacatele mele" atunci probabil ca-i voi acorda o mai mare atentie
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 24.09.2009 at 11:14:26. |
Tags |
dfgergheg |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? | Florin-Ionut | Secte si culte | 90 | 14.02.2012 13:25:48 |
problema mea... | soulonfire | Generalitati | 41 | 18.08.2011 21:46:52 |
am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 00:16:18 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|