Citat:
În prealabil postat de unortodox
- ei nu au o religie ei ii spun frumos "cult" sau "confesiune" ca pana la urma nu vor sa re-lege creatura de creator ci sa-i dea omului o preocupare
|
Eu fac parte dintr-o biserica. Daca ii mai spun si "confesiune" cred ca nu supar pe nimeni. As putea sa o numesc, biserica "stalpul si temelia adevarului", pentru ca are la baza adevarul din Sfanta Scriptura, dar nu o fac pentru ca mi-au luat-o altii inainte (desi, in biserica lor, minciunile se gasesc chiar in importante scrieri spirituale).
Citat:
- ei nu au dogma ci doctrina
|
Dogmaticii sunt intepeniti in ideologia lor si nu sunt capabili sa-si recunoasca greselile si sa schimbe dogmele.
Citat:
- nu mai spun ca merg la biserica - ca de fapt nici nu e o Biserica - ci spun ca merg la "adunare".
|
Eu frecventez o biserica.
Citat:
- lor nu le vorbeste preotul - ca de fapt nici nu e Preot al Dumnezeului Prea Inalt - ci le vorbeste pastorul.
|
Noi recunoastem ca singurul Preot este Domnul Iisus Hristos. Restul, sunt simpli slujitori (pastori, prezbiteri, diaconi). Preotia pamanteasca a fost un simbol pana la venirea Adevaratului Preot.
"Daca ar fi oe pamant, nici nu ar mai fi preot". (Evrei 8:4).