Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2009, 10:10:45
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de unortodox Vezi mesajul

- ei nu au o religie ei ii spun frumos "cult" sau "confesiune" ca pana la urma nu vor sa re-lege creatura de creator ci sa-i dea omului o preocupare
Eu fac parte dintr-o biserica. Daca ii mai spun si "confesiune" cred ca nu supar pe nimeni. As putea sa o numesc, biserica "stalpul si temelia adevarului", pentru ca are la baza adevarul din Sfanta Scriptura, dar nu o fac pentru ca mi-au luat-o altii inainte (desi, in biserica lor, minciunile se gasesc chiar in importante scrieri spirituale).

Citat:
- ei nu au dogma ci doctrina
Dogmaticii sunt intepeniti in ideologia lor si nu sunt capabili sa-si recunoasca greselile si sa schimbe dogmele.

Citat:
- nu mai spun ca merg la biserica - ca de fapt nici nu e o Biserica - ci spun ca merg la "adunare".
Eu frecventez o biserica.

Citat:
- lor nu le vorbeste preotul - ca de fapt nici nu e Preot al Dumnezeului Prea Inalt - ci le vorbeste pastorul.
Noi recunoastem ca singurul Preot este Domnul Iisus Hristos. Restul, sunt simpli slujitori (pastori, prezbiteri, diaconi). Preotia pamanteasca a fost un simbol pana la venirea Adevaratului Preot. "Daca ar fi oe pamant, nici nu ar mai fi preot". (Evrei 8:4).
Reply With Quote

Tags
dfgergheg

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Au protestantii si neoprotestantii o Traditie proprie? Florin-Ionut Secte si culte 90 14.02.2012 13:25:48
problema mea... soulonfire Generalitati 41 18.08.2011 21:46:52
am si eu o problema.. noname Umanitare 6 26.12.2008 00:16:18
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10