Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2009, 00:07:38
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

(Traducerea pe care o folosesti, chiar daca isi spune ortodoxa nu este prea buna. In versiunile de referinta si in loc de YAHVE gasesti tot Domnul – de aici confuzia.)

Este vorba de Dumnezeu Tatal care-si spune numele asa cum i-a promis lui Moise putin mai inainte, in versetul 33:19

(“18. Moise a zis: Arata-mi slava Ta!”)

19. Domnul a raspuns: Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea, si voi chema Numele Domnului inaintea ta; Eu Ma indur de cine vreau sa Ma indur, si am mila de cine vreau sa am mila!”
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 19:44:45
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
(Traducerea pe care o folosesti, chiar daca isi spune ortodoxa nu este prea buna. In versiunile de referinta si in loc de YAHVE gasesti tot Domnul – de aici confuzia.)

Este vorba de Dumnezeu Tatal care-si spune numele asa cum i-a promis lui Moise putin mai inainte, in versetul 33:19

(“18. Moise a zis: Arata-mi slava Ta!”)

19. Domnul a raspuns: Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea, si voi chema Numele Domnului inaintea ta; Eu Ma indur de cine vreau sa Ma indur, si am mila de cine vreau sa am mila!”
"Daca e Domn, pe care Domn Il cheama? Prin aceste cuvinte vezi ca ne-a invatat, in chip acoperit, dogma despre Tatal si Fiul"
Sf. Chiril al Ierusalimului, Catehezele, X, 8

Deci pana la urma cum e? De ce si-ar rosti Dumnezeu-Tatal Numele?

Last edited by zoridezi; 26.09.2009 at 19:48:12.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 21:44:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
"Daca e Domn, pe care Domn Il cheama? Prin aceste cuvinte vezi ca ne-a invatat, in chip acoperit, dogma despre Tatal si Fiul"
Sf. Chiril al Ierusalimului, Catehezele, X, 8

Deci pana la urma cum e? De ce si-ar rosti Dumnezeu-Tatal Numele?
Pentru ca-i un semn al autoritatii. Asa isi incepe orice Imparat discursul/lucrarea. Aici nu exista dubii. Cel care vorbeste este Dumnezeu Tatal.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 23:40:56
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Daca si sfintii gresesc acum eu nu stiu ce sa mai zic
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 00:23:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Daca si sfintii gresesc acum eu nu stiu ce sa mai zic
Nu greseste pentru ca Fiul este impreuna cu Tatal, numai ca stie si Sf. Chiril ca citatul respectiv nu poate fi folosit ca astfel de dovada in fata necredinciosilor. Paragraful 8 incepe asa:

Si acuma doresc sa ai grija de ceea ce am sa-ti spun din cauza evreilor. Pentru ca scopul nostru este sa dovedim ca Domnul Isus Cristos a fost cu Tatal. (Am tradus din engleza si s-ar putea sa nu semene exact cu ceea ce ai tu in romaneste.)

Noi crestinii observam mai multe semnificatii, dar ideea centrala in acest context este Dumnezeu Tatal care se proclama pe Sine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nelamuriri Biblie/Religie Raziel Generalitati 98 04.06.2011 22:15:50
Nelamuriri Higinia Generalitati 23 06.05.2010 00:14:57
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08
nelamuriri mariamary Generalitati 4 23.01.2010 11:04:24
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 31 17.12.2009 08:50:09