![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
(Traducerea pe care o folosesti, chiar daca isi spune ortodoxa nu este prea buna. In versiunile de referinta si in loc de YAHVE gasesti tot Domnul – de aici confuzia.)
Este vorba de Dumnezeu Tatal care-si spune numele asa cum i-a promis lui Moise putin mai inainte, in versetul 33:19 (“18. Moise a zis: Arata-mi slava Ta!”) “19. Domnul a raspuns: Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea, si voi chema Numele Domnului inaintea ta; Eu Ma indur de cine vreau sa Ma indur, si am mila de cine vreau sa am mila!” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Chiril al Ierusalimului, Catehezele, X, 8 Deci pana la urma cum e? De ce si-ar rosti Dumnezeu-Tatal Numele? Last edited by zoridezi; 26.09.2009 at 19:48:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca-i un semn al autoritatii. Asa isi incepe orice Imparat discursul/lucrarea. Aici nu exista dubii. Cel care vorbeste este Dumnezeu Tatal.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca si sfintii gresesc acum eu nu stiu ce sa mai zic
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu greseste pentru ca Fiul este impreuna cu Tatal, numai ca stie si Sf. Chiril ca citatul respectiv nu poate fi folosit ca astfel de dovada in fata necredinciosilor. Paragraful 8 incepe asa:
Si acuma doresc sa ai grija de ceea ce am sa-ti spun din cauza evreilor. Pentru ca scopul nostru este sa dovedim ca Domnul Isus Cristos a fost cu Tatal. (Am tradus din engleza si s-ar putea sa nu semene exact cu ceea ce ai tu in romaneste.) Noi crestinii observam mai multe semnificatii, dar ideea centrala in acest context este Dumnezeu Tatal care se proclama pe Sine. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri Biblie/Religie | Raziel | Generalitati | 98 | 04.06.2011 22:15:50 |
Nelamuriri | Higinia | Generalitati | 23 | 06.05.2010 00:14:57 |
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 21.02.2010 15:06:08 |
nelamuriri | mariamary | Generalitati | 4 | 23.01.2010 11:04:24 |
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 17.12.2009 08:50:09 |
|