![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde ai dedus tu ca eu nu as crede in iad si rai? Am explicat doar sensul lor. Rai = viata cu Dumnezeu, iad= viata fara el, departe de El (bineinteles, notiunea de departe sau aproape sunt tot imagini spatiale)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de asta ce zici? Marcu 4:11-12 „Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde; pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.” |
|
|||
|
|||
![]()
De ceva vreme topcat isi sustine ideile aducand in discutie temeiuri biblice. Sa ma bucur? Sa ma intristez? Nu stiu.
Insa, imi vin in minte cuvintele parintelui Dionisie de la Colciu, care afirma ca sunt doua categorii de oameni care se apleaca cu foarte mare pasiune asupra studiului Sfintei Scripturi: sfintii si ateii. Pe cand sfintii o citesc spre zidire sufleteasca, pentru a adanci mereu sensurile din ea, ateii o citesc spre pierzare, pentru a cauta contraargumente. Cred ca tuturor ne-ar aduce mare bucurie, daca am sti ca topcat ar cita din Sfanta Scriptura nici ca sfant, nici ca ateu, ci doar ca simplu credincios, avand nadejdea mantuirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar de ce privesti convertirea ca un act de satisfacere a dorintelor altora? Noi, cei ce odata eram atei si nu mai suntem, ne-am convertit pentru noi, nu pentru altii. Actul de "venire in fire" nu are legatura cu altruismul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu as fi mai fericit daca ar exista doar atei, si e normal asta, noi cu totii am fi mai fericiti daca toti ar gindi asemanator cu noi, e o chestiune evolutionista ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=topcat;172216]Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi [quote] Aha! Asta nu este o atitudine prea stiintifica. Stii dinainte concluzia, indiferent de cercetari? ;-)
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Fani71;172310][quote=topcat;172216]Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa ma fi inselat in privinta ta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca se va dovedi ca exista Dzeu, nu va insemna ca am sa fiu de acord cu ce face sau pretinde ca noi sa facem. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|