![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Citatul pe care l-ai dat d-le Condor nu are nici o legatura cu interdictiile de a consuma anumite cărnuri (aspect atât de drag adventistilor).
Acolo sfântul Pavel se referă la a-și feri crestinii trupul de păcatul curviei. In ceea ce priveste viata biologica a omului pe acest pământ prin consumul sau interdictia anumitor alimente, fară sa il aibă pe Hristos iată ce ne invata crestinismul: Romani 14. 3.14-15 "Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit... 14.Știu și sunt încredințat în Domnul Iisus că nimic nu este întinat prin sine, decât numai pentru cel care gândește că e ceva întinat; pentru acela întinat este. 15.Dar dacă, pentru mâncare, fratele tău se mâhnește, nu mai umbli potrivit iubirii. Nu pierde, cu mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos." Ioan 6.63 "Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață. " 1 Petru 1. 21 "Pentru că tot trupul este ca iarba și toată slava lui ca floarea ierbii: uscatu-s-a iarba și floarea a căzut, 25.Iar cuvântul Domnului rămâne în veac. Și acesta este cuvântul, care vi s-a binevestit. Filipeni 1.21 "Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig." Romani 7. 23 "Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minții mele și făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele. 24.Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morții acesteia? 25.Mulțumesc lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru! Deci, dar, eu însumi, cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu, iar cu trupul, legii păcatului." 1 Cor 9. 25 "Și oricine se luptă se înfrânează de la toate. Și aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă. 26.Eu, deci, așa alerg, nu ca la întâmplare. Așa mă lupt, nu ca lovind în aer, 27.Ci îmi chinuiesc trupul meu și îl supun robiei; ca nu cumva, altora propovăduind, eu însumi să mă fac netrebnic. " 1 Ioan 2.15 "Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16.Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume.Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac."
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 11.10.2009 at 15:13:38. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am fost la Parintele Proclu | andmih | Generalitati | 29 | 21.01.2013 18:31:34 |
Unde a fost raiul? | partenie | Din Vechiul Testament | 19 | 27.10.2009 15:07:20 |
Am fost la Parintele Proclu | andmih | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 01.12.2008 08:45:31 |
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT | Laurentiu | Generalitati | 8 | 18.08.2007 13:03:42 |
|